Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΦΩΦΗ ΑΣΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΚΑΝΑ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ...ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ...

«Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Πώς δημιουργείται πραγματικά η όχληση στο κέντρο της πρωτεύουσας και αλλού; Το ζήτημα έχει να κάνει με τους 3.500 εξαρτημένους που μόνο στην Αθήνα είναι σε εκκρεμότητα στη λίστα θεραπείας του ΟΚΑΝΑ.
Γι' αυτό, μεταξύ άλλων, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας είναι η δημιουργία νέων θέσεων θεραπείας και η ενίσχυση προγραμμάτων παρέμβασης στον δρόμο και όχι η μετεγκατάσταση μονάδων» δήλωσε χθες ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά.
Συμπλήρωσε πως αυτοί που κάνουν πολιτική με διάφορες διαρροές θα πρέπει «να απαντήσουν στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών», αναφερόμενη σε ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων ύστερα από προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου προανήγγειλε μονομερώς πως αποφασίστηκε η απομάκρυνση μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο.
Στην ενημέρωση προς τους βουλευτές της Επιτροπής η κ. Γεννηματά επανέλαβε τις γενικές αρχές «πλεύσης» που είχαν ανακοινωθεί τον Μάρτιο και συμπεριλαμβάνουν τη συνταγογράφηση υποκατάστατων από γιατρούς του ΟΚΑΝΑ σε σταθεροποιημένους χρήστες και τη λειτουργία μονάδων εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις βουλευτών αναφέρουμε αυτή του πρώην προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά Κ. Κιλτίδη που ζήτησε να υπάρξει «θεραπευτική έκρηξη και καθολικό θεραπευτικό πρόγραμμα» και «γιατί όχι, συνταγογράφηση και από γιατρούς και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υπό αυστηρό έλεγχο».

Η υφυπουργός διαβεβαίωσε χθες ότι:
* Υπάρχουν απολύτως δεσμευτικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών που εξασφαλίζουν επιπλέον πόρους, ενώ έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τα προγράμματα στον δρόμο.
* Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα κατά των εξαρτήσεων σε επίπεδο νομών ώστε να υπάρξει σχεδιασμός των αναγκών καθώς υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομή στην πρόσβαση για θεραπεία.
* Εως το τέλος του έτους θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο διετίας ώστε να αποφευχθούν αποσπασματικές κινήσεις.
* Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί για το ζήτημα των ναρκωτικών διυπουργική συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Αμυνας.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η ανακοίνωση στην Επιτροπή εκ μέρους της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι θα ενεργοποιηθεί ο από το 2001 νόμος που προβλέπει την ενσωμάτωση της Αγωγής Υγείας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αρχής γενομένης με τα 800 ολοήμερα σχολεία. Ενώ προβλέπεται η «διπλή» συνεισφορά των Κέντρων Πρόληψης που γνωρίζουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στην κατεύθυνση της γενικότερης αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Ν. ΓΙΑΝΝΙΡΗ

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: