Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ"

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι από τα προηγμένα κεντροευρωπαϊκά και βορειοευρωπαϊκά κράτη επιστρέφονται οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά. Την ίδια ώρα είναι εξίσου ανησυχητική η απόρριψη αιτημάτων πολιτικού ασύλου τέτοιων οικογενειών στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη-διαμαρτυρία της "Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή", οικογένειες Αφγανών επέδειξαν τα δημόσια έγγραφα που επιβεβαιώνουν το αληθές των ισχυρισμών τους. Σε μια περίπτωση επιστράφηκε πριν δυο μήνες από την Αυστρία οικογένεια με τη μητέρα έγκυο και ήδη τρία παιδιά ηλικίας 13-16 ετών. Σε άλλη περίπτωση, απορρίφθηκε το αίτημα για πολιτικό άσυλο μιας αφγανικής οικογένειας με τέσσερα παιδιά ηλικίας εννέα, επτά, τεσσάρων και δυο ετών. Το τελευταίο από τα παιδιά έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Η δε εφτάχρονη Φατμέ που μίλησε με σοκαριστική ωριμότητα -και σωστά ελληνικά- για το πρόβλημα της οικογένειας, έχει ήδη περάσει τρία χρόνια σε παιδικό σταθμό και το μόνο που την απασχολεί είναι να πάει το Σεπτέμβριο στο σχολείο για να σπουδάσει...

Και αυτά τα δράματα συμβαίνουν ενώ ο ΟΗΕ έχει εκδώσει από τον προηγούμενο Δεκέμβριο οδηγία με την οποία ζητά από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να μην επιστρέφουν πρόσφυγες στην Ελλάδα, διότι η χώρα δεν δύναται να αντεπεξέλθει στις συμβατικές υποχρεώσεις της. Και η Ελλάδα αποδέχεται αυτές τις επιστροφές, ενώ ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ μας δίνει τη δυνατότητα να μην αποδεχόμαστε τέτοιες επιστροφές με το πραγματικό επιχείρημα ότι δεν μπορούμε ως κράτος να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες τέτοιων ομάδων. Το αποτέλεσμα είναι οικογένειες, ενήλικοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι να κοιμούνται στους δρόμους και να λιμοκτονούν.

Κατά τα άλλα, ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου κατήγγειλε το σχέδιο "Ασφαλής Αθήνα" του υπ. Προστασίας του Πολίτη. Όπως είπε, την περασμένη Παρασκευή το σχέδιο έλαβε σάρκα και οστά με "πογκρόμ ενάντια σε μικροπωλητές στην πλατεία Αγ. Νικολάου στα Πατήσια. Οι κλούβες της αστυνομίας είχαν σα συνοδεία φασιστοειδή που κραύγαζαν υστερικά κατά των μικροπωλητών, ενώ αργά το βράδυ νεοναζί της Χρυσής Αυγής ξεκινώντας από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα εξαπέλυσαν πογκρόμ με ρόπαλα και μαχαίρια για να εκδιώξουν τους μικροπωλητές". Και συμπλήρωσε: "Με τι θα σώσουμε την Αθήνα; Με την αστυνομία της ζαρντινιέρας, των απαγωγών, των υποκλοπών, των διαπλοκών με τη μαφία, των βασανιστηρίων και των εκτελεστών του Αλέξη Γρηγορόπουλου";.

Αναφερόμενος στο θέμα των μικροπωλητών ο κ. Μάκης Καβουριάρης σημείωσε ότι "στις γειτονιές που κλείνουν μαγαζιά, δεν υπάρχουν μικροπωλητές. Τα μαγαζιά κλείνουν από τα μεγαθήρια των πολυκαταστημάτων. Όσο για τα κέρδη των μικροπωλητών, δεν ξεπερνούν τα δυο ευρώ από κάθε πώληση".

Όπως σημείωσε, το πρόβλημα της Αθήνας δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα. "Θα πρέπει να απευθυνθούν σε αυτούς που μπορούν να διαχειρισθούν τα προβλήματα. Υπάρχουν χώροι και κτίρια του δημοσίου που παραμένουν αναξιοποίητα. Υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι που παραμένουν άνεργοι. Αυτοί να αξιοποιηθούν. Θα πρέπει και οι τοπικές κοινωνίες με τη σειρά τους να πάρουν πρωτοβουλίες για τη στέγαση των προσφύγων και την εκπαίδευση των παιδιών τους".

Η Κίνηση έχει διοργανώσει για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας με αίτημα να επιλυθεί το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα των προσφύγων και κυρίως των οικογενειών.

ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2010

11 σχόλια:

vlaxopodas είπε...

χεστηκε η φατμε στο γενι-τζαμι...

Ανώνυμος είπε...

τον πούλο ρε...
οξξξωωωω ρεεεεεεεεεεεεεε...

Ανώνυμος είπε...

ta arxidia mou kounithikan

Ανώνυμος είπε...

ase mas re preza me to laikismo sou psychoponiarh. Ama lypasai toso poly gia th fatme parthn spiti soy kai ayth kai thn oikogeneia ths kai taise toys kai mh mas prhzwneis emas giati 8a ta paroyme kamia wra kai 8a soytaroyme kai toys la8raioys kai toys "filan8rwpoys" aristeristes ths kafeterias kai ths frapedias.

Ανώνυμος είπε...

O Φιλανθρωπος ο (κυριος) Κωνσταντινου ........... εχουν πεσει οι μασκες σας γνωριζουμε

Ανώνυμος είπε...

vlaxopodas eisai mpazo

to xereis kai to xeroume oloi !!

mages makari na paroun to poulo oloi tous

kai na sas afisoun monous sas me

tous simpatriotes sas kai gia tin ali8eia

tosa xronia ellines mas efagan oti mas

efagan kai me prospa8eia megali,,?

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

βλακα πρεζα ο αγ νικολαος ειναι στην αχαρνων κι εκει καθε παρασκευη γινεται παρανομο παζαρι ολο το βραδυ μεχρι την αλλη μερα τ απογευμα!το τι νταραβερι γινεται δεν περιγραφεται!εσυ που ουτε καν ξερεις που πεφτει αυτη η γειτονια καλυτερα να τουμπεκιαστεις και μην ακους τον γνωστο μανατζερ των λαθρομεταναστων γενιοφορο κωσταντινου!οποιος αντιδρα στην παγκοσμιοποιηση δεν ειναι χρυσαυγιτης ηλιθιε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ OΛΗ ΝΥΧΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΥΣΑ!ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΣΥΡΙΞΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΡΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΕ 15 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΚΟ ΗΡΘΑΝ 2 ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΛΤΑΔΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ!ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!Ο ΑΓ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

"στις γειτονιές που κλείνουν μαγαζιά, δεν υπάρχουν μικροπωλητές. Τα μαγαζιά κλείνουν από τα μεγαθήρια των πολυκαταστημάτων. Όσο για τα κέρδη των μικροπωλητών, δεν ξεπερνούν τα δυο ευρώ από κάθε πώληση".για την κηφισια λεει?στο κεντρο της αθηνας εχει κατεβει ποτε?

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ήμουν παρών, ο τύπος απέκρυψε πως αυτοί που τους έδειραν ήταν ισραηλινοί κομάντος που κατέβηκαν από ελικόπτερα.

Τα μαγαζιά στην περιοχή μας κλείνουν λόγω εγκληματικότητας κι αμέσως αγοράζονται από αλλοδαπούς. Εκτός κι αν το Mall κλείνει τους υδραυλικούς, τους κουρείς και τους μανάβηδες.

Τέλος, βάλτε 2 ευρώ κάθε τι που πουλάνε στο "παζάρι" επί 6 αντικείμενα την ώρα επί 14 ώρες από Παρασκευή βράδυ μέχρι το μεσημέρι επί 4 τουλάχιστον άτομα ανά οικογένεια γύφτων επί 52 βδομάδες το χρόνο μας κάνει 35000 ευρώ μαύρα κέρδη ανά οικογένεια η οποία για το κράτος φαίνονται άποροι.