Κυριακή, Ιουνίου 13, 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

Η ισραηλινή επιτροπή για τις έρευνες σχετικά με την επίθεση κατά του ανθρωπιστικού στολίσκου για τη Γάζα θα έχει διεθνή σύνθεση. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νταν Μέριντορ.
Μιλώντας στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας Χαμπερτύρκ, τόνισε ότι «θα υπάρχουν διεθνή στοιχεία στην επιτροπή που θα συσταθεί. Προς ώρας τίποτε δεν είναι σαφές, όμως η επιτροπή θα συνίσταται από πέντε Ισραηλινούς και δύο, ή τρεις ξένους».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «θα πρόκειται για ξένους ειδικούς, αξιοσέβαστους και με αναγνωρισμένη αξία στο αντικείμενό τους».
Εξάλλου, ο διεθνής χαρακτήρας της ερευνητικής επιτροπής, που σχεδιάζει να συστήσει το Ισραήλ για να διαλευκάνει τις συνθήκες του θανάτου εννέα Τούρκων κατά την επίθεση των ισραηλινών καταδρομέων, αποτελεί το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων του Ισραήλ με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στη συμφωνία για την συμπερίληψη δύο ξένων παρατηρητών, ενός Αμερικανού και πιθανώς ενός Ευρωπαίου, στην επιτροπή.
Της επιτροπής θα προΐσταται το πρώην μέλος του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιακόβ Τιρκέλ.
Η Τουρκία, όπως και άλλες χώρες, επιμένουν στη σύσταση μίας διεθνούς επιτροπής για την έρευνα, λύση που απορρίπτει κάθετα το Ισραήλ.

ΠΡΕΖΑ TV
13-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: