Σάββατο, Ιουνίου 05, 2010

ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ....

Ανίκητη η Λερναία Υδρα της παραλιακής αυθαιρεσίας! Πριν από ένα χρόνο γράφαμε για τα μεγάλα κόλπα στην Ανάβυσσο που επέτρεπαν, μεταξύ άλλων, παραλία «απολύτου προστασίας τοπίου και αρχαιολογικών χώρων» να μετατρέπεται νυχθημερόν σε πάρκινγκ 1.000 αυτοκινήτων για χάρη μιας καντίνας-μπιτς μπαρ ιδιοκτησίας συγγενών των δημοτικών αρχόντων.
Ξαφνικά, μέσα στον Αύγουστο, ξηλώθηκαν εν μια νυκτί μπαρ, «δημοτικές τουαλέτες», γεννήτριες ακόμη και τα καλλωπιστικά δεντράκια. Δεδομένη η χαρά αλλά μικρής διάρκειας. Ενα χρόνο μετά, διαπιστώνουμε ότι η ίδια επιχείρηση έχει μεταφερθεί λίγα χιλιόμετρα πιο πίσω, σε μια μικροσκοπική παραλία στο Μαύρο Λιθάρι, με αυθαίρετα κτίσματα, χωρίς την έγκριση του Λιμενικού και με εκατοντάδες αυτοκίνητα να σταθμεύουν πάνω στην παραλιακή λεωφόρο με κίνδυνο άμεσης πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Ταυτοχρόνως, στη μεγάλη παραλία των Αλυκών, άλλο μπιτς μπαρ, που κάηκε πέρυσι, εμφανίζεται φέτος διπλάσιο σε μέγεθος και με ζωντανή μουσική που δονεί μέχρι τα ξημερώματα όλο τον κόλπο της Αναβύσσου.

Τις διαπιστώσεις μας επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Κωνσταντέλος, ο οποίος, αν και είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του δημάρχου Σάββα Γκέραλη, δεν διστάζει να παραδεχθεί αυθαίρετες πράξεις που παράγουν «μαύρο πολιτικό χρήμα για κάποιους δημοτικούς άρχοντες οι οποίοι φροντίζουν να εξυπηρετήσουν συγγενικά τους πρόσωπα». Ο κ. Κωνσταντέλος εκτιμά ότι «παρανόμως ο δήμος επέτρεψε την παραχώρηση της παραλίας στο μπαρ "Μπολιβάρ" που αναπτύσσεται με τρόπο που δεν αφήνει κοινόχρηστο χώρο για τους πολίτες, χωρίς την έγκριση του Λιμενικού και με χρήση κτηρίων που πέρυσι κρίθηκαν αυθαίρετα από την Κτηματική Υπηρεσία».

Ο ίδιος καταγγέλλει ευθέως την αναπληρώτρια δήμαρχο Αναστασία Τσιακάλου (σ.σ. προσφάτως βραβευθείσα για τη φιλανθρωπική της δράση και από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο!) «για εξυπηρέτηση συγγενών της και παραγωγή μαύρου χρήματος που θα χρησιμεύσει σε εξαγορά ψήφων στις επικείμενες εκλογές». Τον ρωτούμε εάν τα ίδια πρόσωπα εμπλέκονται και στην επέκταση του μπαρ «Κούρος« στην παραλία των Αλυκών. Για το θέμα δηλώνει άγνοια, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με τη νέα διαρρύθμιση «οι κλειστοί χώροι διπλασιάστηκαν, ενώ κατελήφθη και μεγάλο μέρος της αμμουδιάς με σεπαρέ και καραβόπανα»!!! Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του περσινού μας ρεπορτάζ («Ο κόλπος και το... κόλπο της Αναβύσσου» - 5/6/09) και όταν τον ρωτήσαμε για τις αυθαιρεσίες στην παραλία, ο δήμαρχος Αναβύσσου Σ. Γκέραλης δήλωνε πως ο κόσμος συμφωνεί και στις επόμενες εκλογές ο ίδιος θα επανεκλεγεί με 75%...
Για τις καταγγελίες αναζητήσαμε τον δήμαρχο και την αναπληρώτρια στο δημαρχείο χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: