Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Η συνεργασία της Μόσχας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναγκαστεί η Τεχεράνη να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα, θα μπορούσε να επανεξεταστεί αν οι νέες κυρώσεις που θα ληφθούν μονομερώς από τους Ευρωπαίους εναντίον της Τεχεράνης θα επηρεάσουν τις ρωσικές εταιρείες, προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Σίγουρα δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση των δικαιωμάτων και των δραστηριοτήτων των ρωσικών επιχειρήσεων με βάση μονομερείς αποφάσεις", προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Σιζόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο χώρο της πρεσβείας της Ρωσίας στις Βρυξέλλες.
Η ΕΕ, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να υιοθετήσει κυρώσεις κατά του Ιράν αυστηρότερες από εκείνες που ψηφίστηκαν στις 9 Ιουνίου από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
"Δεν υποστηρίζουμε" αυτές τις νέες κυρώσεις, υπογράμμισε ο Σιζόφ. "Πιστεύουμε ότι είναι εντελώς λανθασμένες ως προς τη ουσία και την τακτική", πρόσθεσε.
"Οι κυρώσεις που προβλέπονται (από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ), είναι έξυπνες, εκείνες που προβλέπονται από την ΕΕ δεν είναι", είπε ο κ. Σιζόφ. "Αν θέλετε να αποτρέψετε το Ιράν από το να συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, τότε γιατί, διάολε, να απαγορευτεί η προμήθεια εξοπλισμού για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», διερωτήθη.
Οι μονομερείς κυρώσεις "σίγουρα θα παρεμποδίσουν" τις διπλωματικές προσπάθειες για να πειστεί το Ιράν να αναστείλει τις πυρηνικές του δραστηριότητες, δήλωσε τέλος ο κ. Σιζόφ.

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: