Στο σκοτάδι προσπαθούσε η Siemens να κρατήσει τα «δώρα» που έδινε, τόσο σε πολιτικούς όσο και σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα- κατά τους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας- από το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) που πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία της Siemens στην Ελλάδα.
Και αυτό γιατί- όπως σημείωναν τα μέλη της Εξεταστικής- κάθε άλλο παρά «πλούτισαν τις γνώσεις τους από τις 168 σελίδες του πορίσματος της ΥΠΕΕ που διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή και αφορούσαν μόνο "χορηγίες" και "δώρα" της γερμανικής εταιρείας, μέσω του επίμαχου λογαριασμού «101000», και σε πολιτικά πρόσωπα στα οποία έδιναν τα στελέχη της εταιρείας κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, μικροσυσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κομπολόγια και σαμπάνιες...».
Για θησαυρό που αποδείχθηκε άνθρακας κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου το όνομα φέρεται στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Κατερίνας Τσακάλου, τέως γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, ότι μέσω του συγκεκριμένου κωδικού είχε εξοπλίσει ηλεκτρονικά το γραφείο του- ποσό 160.000ευρώ.
Πάντως από τα παραστατικά αυτά, όπως αναφέρει το πόρισμα της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) που διαβιβάστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καταγράφονται δύο τιμολόγια με τα ποσά των 270.000 και 269.000 δραχμών στο όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου καθώς και ένα στο όνομα της κόρης του με το ποσό των 800.000 δραχμών, ενώ άλλα τιμολόγια με την επωνυμία Δ. Πατσάκης εμφανίζονται στη λίστα του κωδικού «101000», ο οποίος φέρεται ότι ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είχε δηλώσει τη διεύθυνση του παλαιού σπιτιού του κ. Τσοχατζόπουλου.
Ωστόσο ερωτήματα προκάλεσε στα μέλη της Εξεταστικής το γεγονός ότι μία σειρά παραστατικών είχαν σβηστεί με διορθωτικό μελάνι (μπλάνκο) και ήταν εμφανές πως είχαν παραποιηθεί, κατά τον ίδιο τρόπο, τα ονόματα των παραληπτών και ο προορισμός των εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΥΠΕΕ, η κ. Τσακάλου δήλωσε άγνοια για τους τελικούς αποδέκτες των «προσφορών» της Siemens, παραπέμποντας στον Μ. Χριστοφοράκο αλλά και στον πρώην ανακριτή που είχε αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου Ν. Ζαγοριανό.
Και ενώ ακόμη και η ΥΠΕΕ στρέφεται κατά του ανακριτή της υπόθεσης με το σκεπτικό ότι κατάσχεσε σημαντικά στοιχεία χωρίς να τα καταγράψει και να τα αριθμήσει ώστε να διευκολύνει το έργο των αρχών, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας επέκρινε την τέως γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου υποστηρίζοντας ότι με τη «συμπεριφορά της οδηγεί στη συγκάλυψη της υπόθεσης». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε την παράταση των εργασιών της Επιτροπής της Βουλής και τόνισε ότι η αποκάλυψη ελάχιστων εταιρικών «δώρων» οδηγεί «σε κουκούλωμα του σκανδάλου», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης διατύπωσε την άποψη πως η λίστα της κ. Τσακάλου «άνοιξε και έκλεισε τα στοιχεία από την μπόχα της ξεφτίλας». Μάλιστα αυτό το γεγονός προκάλεσε την αποχώρηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος είπε ότι «η υπόθεση οδηγείται σε κουκούλωμα».
Στο μεταξύ, από τον έλεγχο που διενήργησε η ΥΠΕΕ προέκυψε ότι μέσω της εταιρείας ΙΝΤΕRJΕΤ τον Ιούνιο του 2005 είχαν ταξιδέψει με προορισμό τα Σκόπια μέσω της γερμανικής εταιρείας οι Μ. Χριστοφοράκος, Δ. Δενδρινός, Β. Καστάνη, Κατερίνα Μητσοτάκη και ο Απ. Μαυραγάνης (σύζυγός της) καθώς και η Αθ. Κουκοράβα.
ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2010
2 σχόλια:
Αυτοί είναι χειρότεροι και απο τους προδότες δοσίλογους της κατοχής...
Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους είναι ρε φίλε, δεν είναι χειρότεροι, "εξελιγμένοι" είναι.
Δημοσίευση σχολίου