Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Ομόφωνα αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή για αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως ανακοινώθηκε, η διάταξη θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους δανειολήπτες να ανακάμψουν και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους.
Για το λόγο αυτό, παρατείνεται για ένα ακόμη εξάμηνο η υπάρχουσα ευεργετική διαδικασία περί αναστολής των πλειστηριασμών που είχε αποφασιστεί με την παράγραφο 3 του δεύτερου άρθρου του Ν.3814/2010 για την "Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 3/Α) και ίσχυε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.
Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και υπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς, Λούκα Τ. Κατσέλη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Καστανίδη.

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν έχει μόνο θετικά αυτή η τροπολογία. Πέρα από τους πολίτες, που αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλιώς τους ήρθαν, βοηθάει και πολλά λαμόγια. Είμαι 36 χρονών και έχω ένα μικρό δημιουργικό γραφείο με έναν φίλο συνομήλικο. Υπαλλήλους δεν έχουμε γιατί τα καθαρά μας κέρδη για το 2009 είναι 30.000 ευρώ και από αυτά η εφορία μας παίρνει τα 11.500€ με αποτέλεσμα για εμάς να μένουν από 9.500€ στον καθένα μας για όλο το χρόνο.! Όλα αυτά είναι πραγματικά νούμερα, όχι μια φανταστική υπόθεση.... Μέσα σε όλο αυτό το "δίκαιο" φορολογικό καθεστώς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε έρχονται οι πρώην λογιστές μας "τα λαμόγια του συστήματος" και μας δάγκωσαν 8.500€! Επειδή όμως έφαγαν και από τράπεζες, πέρα από εταιρείες, αυτή η αναστολή των πλειστηριασμών πιάνει και αυτούς.....και από τις αρχές του 2009 έως και σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι χωρίς να μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα μιας και περιμένουμε πότε θα επιτραπούν οι πλειστηριασμοί μπας και πάρουμε πίσω τα λεφτά μας. Τι να πει κανείς?