Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αρνούνται να εμφανιστούν στην Αριζόνα, ακυρώνοντας τις συναυλίες τους, γνωστοί Αμερικανοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα, δείχνοντας με αυτό το τρόπο την «οργή» τους για τον μεταναστευτικό «νόμο - ντροπή» στη συγκεκριμένη πολιτεία, σύμφωνα με το BBC.
Τα συγκροτήματα The Sound Strike, Rage Against The Machine, Cypress Hill, Massive Attack και System Of A Down με τον επικεφαλής τους, Serj Tankian, ακύρωσαν τις συναυλίες τους καταγγέλλοντας τον νέο μεταναστευτικό νόμο SB 1070 της πολιτείας της Αριζόνα.

Ο νόμος προβλέπει την αύξηση των αρμοδιοτήτων και της εξουσίας της αστυνομίας αναφορικά με τον έλεγχο των μεταναστών. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και θα δώσει στους αστυνομικούς την εξουσία να σταματούν και να ερευνούν ισπανόφωνους, οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αριζόνας, μόνο και μόνο λόγω της φυσικής εμφάνισής τους.
Τα εν λόγω συγκροτήματα θεωρούν το νέο νόμο της Αριζόνα άδικο και σκληρό και ζητούν τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ και καλούν μέσω των προσωπικών τους ιστοσελίδων σε "καλλιτεχνικό μποϋκοτάζ" της συγκεκριμένης πολιτείας.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: