Κυριακή, Ιουνίου 20, 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ» ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Την «πόρτα της εξόδου» δείχνει το 53,9% των ερωτηθέντων στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB. Το 51,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελε να επιδείξει μεγαλύτερη δραστηριότητα, ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων μικρότερη δραστηριότητα επιθυμεί το 38%. Το 95,7% θεωρεί πως και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης, θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Εξεταστικών Επιτροπών. Το 83,5% λέει «όχι» στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το 48,4% των ερωτηθέντων, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να καταθέσει στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής και όχι μιας συνέντευξης, κάποιου θεσμικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας ή στο Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιουνίου.
Να επιδείξει μεγαλύτερη δραστηριότητα θέλει το 42,9% των Νεοδημοκρατών, να κινείται όπως σήμερα λέει το 24,5%, ενώ ποσοστό 25,7% του ζητάει να αποχωρήσει από την πολιτική. Αξιοσημείωτο είναι το 55,7% της αδιευκρίνιστης ψήφου που θέλει την αποστρατεία του τέως πρωθυπουργού.
Παράλληλα, το 83,5% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει ένα κόμμα που θα δημιουργούσε η Ντόρα Μπακογιάννη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Τη βεβαιότητα τους ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα προχωρήσει, εν τω μεταξύ, στη δημιουργία νέου κόμματος εκφράζουν στο σύνολο τους οι πολίτες σε ποσοστό 65,8%.
Από τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ. θα προέρχονταν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της, με το 23,9% των Νεοδημοκρατών να δηλώνουν πως θα την ακολουθούσαν. Πάντως, συνολικά επικρατεί η αντίληψη ότι η δημιουργία νέου κόμματος θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 67,2%.

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: