Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΡΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές αποδοκίμασαν χθες τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του νέου πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, με τίτλο «Παιδεία ...μαχών».

Οι διαδηλωτές περίμεναν με πανό και συνθήματα την Α. Διαμαντοπούλου το πρωί στη θεμελίωση του 8ου βιοκλιματικού σχολείου στις Συκιές, αλλά δεν πήγε η υπουργός διότι δεν ήταν κάτι τέτοιο προγραμματισμένο. Οταν όμως έμαθαν ότι θα ήταν μεταξύ των ομιλητών στην παρουσίαση του βιβλίου, γύρω στις 6 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως «αυτή η υπουργός δεν είναι της Παιδείας, είναι του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας», «δεν σας θέλει ο λαός, ελικόπτερο και μπρος», «είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα είμαστε ο τρόμος του κάθε υπουργού». Την κατάσταση προσπάθησε να εκτονώσει ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος χωρίς αποτέλεσμα, και ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ απώθησε τους διαδηλωτές σε μικρή απόσταση από την είσοδο της Βιβλιοθήκης. Μόλις εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας την αποδοκίμασαν και κάποιοι πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες η Α. Διαμαντοπούλου είπε ότι τρεις φορές κάλεσε σε συνάντηση την Ενωση Αδιορίστων και αρνείται να συναντηθεί μαζί της. Οι αποδοκιμασίες στράφηκαν και προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ήταν μεταξύ των ομιλητών.

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: