Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2010

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ «ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Παράταση στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι ζήτησαν οι συμμετέχοντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ζητούν αξιολόγηση της κατάθεσης Σωκράτη Ξυνίδη αλλά και κλήτευση του Άκη Τσοχατζόπουλου. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται σε κοινή έκθεση συμπερασμάτων η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Με αφορμή την υπόθεση Ξυνίδη, το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες στους Γιώργο Δρυ και Απόστολο Φωτιάδη, ενώ μόνο πολιτικές ευθύνες αναγνωρίζει στους υπουργούς και υφυπουργούς της, η Ν.Δ.
Με το αίτημα για παράταση των εργασιών της εξεταστικής, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα όσα κατέθεσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, αλλά και για να προσέλθει στην επιτροπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Ν. Δ επιχειρεί να στρέψει τους προβολείς για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Καθημερινή), η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε στο στόχαστρο τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκ. Ξυνίδη, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το συσχετισμό της αγοράς της οικίας της συζύγου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με το σκάνδαλο.
Πάντως, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Σ. Ξυνίδη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε "άνθρακα τον θησαυρό Ξυνίδη" , καθώς -όπως ανέφερε- ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν εμπλέκεται, αλλά η συμμετοχή του στην Επιτροπή Λιμένος Πόρτο Λάγος, ως δικηγόρος και μάλιστα αφιλοκερδώς, αποτέλεσε την αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Ξυνίδης σημειώνει ότι η απόφαση της λιμενικής επιτροπής "επήλθε ως επακόλουθο της αναγνώρισης της ιδιοκτησίας της Μονής με την απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ", οδηγεί - σύμφωνα με πληροφορίες- το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του να αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς του Γ.Δρυ και Απ.Φωτιάδη.
Το κυβερνών κόμμα θα ζητήσει την παραπομπή σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης πέντε πρώην υπουργών της Ν.Δ, των κ.κ Θ. Ρουσόπουλου, Ε. Μπασιάκου, Π. Δούκα, Αλ. Κοντού και Γ. Βουλγαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να εντάξει στη λίστα των γαλάζιων υπουργών, για τους οποίους απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση και τον Κ. Κιλτίδη, μετά τη δικογραφία που απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού. Αυτή αναφέρεται σε υπογραφή που έβαλε ο Κ. Κιλτίδης το 2008, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούσε τον αποχαρακτηρισμό του δάσους της Ουρανούπολης.
Τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης θα ζητήσουν και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ αναμένεται να κάνει λόγο για ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Ο ΛΑΟΣ θα ζητεί την παραπομπή των κκ.Δρυ, Φωτιάδη, Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα. Επίσης, θα κάνει λόγο για πιθανές ευθύνες των κυρίων Ρουσόπουλου και Αγγέλου και θα ζητά τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών του νυν υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προανακριτική επιτροπή τους κ.κ Δρυ, Φωτιάδη, Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, Ρουσόπουλο και Κιλτίδη.

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: