Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ...ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

Την αγωνία τους για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου εξέφρασαν ο διοικητής του ιδρύματος Μιχάλης Κόκκινος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ίδρυμα, καταθέτοντας στον πταισματοδίκη Ρόδου, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προανάκρισης που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.
Είχε προηγηθεί αναφορά στον εισαγγελέα των εργαζομένων, όπου περιέγραφαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκοκομείο. Τα κυριότερα προβλήματα, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, είναι:

**Η ψυχιατρική κλινική τον Ιούνιο του 2009 -εδώ και ένα χρόνο- έχει απομείνει χωρίς ψυχιάτρους.
**Η νευρολογική κλινική του νοσοκομείου μας από τον Μάιο του 2010 απέμεινε με μία επιμελήτρια Β' νευρολόγο, με αποτέλεσμα τη «συγχώνευσή» της -είναι η κομψή διατύπωση της λέξης «έβαλε λουκέτο»- με την παθολογική κλινική του νοσοκομείου.
**Το νοσοκομειακό φαρμακείο «λειτουργεί» από τον Οκτώβριο του 2007 χωρίς μόνιμους φαρμακοποιούς. Σήμερα στο φαρμακείο υπηρετούν: μία βοηθός φαρμακείου, αφού η δεύτερη αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης και ένας οπλίτης φαρμακοποιός που όμως δεν έχει προς το παρόν δικαίωμα υπογραφής μέχρι να έλθει το σχετικό έγγραφο από τον Στρατό.

Στο υπόμνημα γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την υποστελέχωση του νοσοκομείου, αλλά και το πρόβλημα με τη ρύθμιση των χρεών που συνεχώς διογκώνονται. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Μ. Κόκκινος, τόνισε: «Εθεσα στον πταισματοδίκη το θέμα για τις ελλείψεις του προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο και για τις ενέργειες που έγιναν από την Β' ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Οι 60 προσλήψεις θα γίνουν ύστερα από δύο χρόνια. Τι γίνεται όμως για το σήμερα και το αύριο; Κατέθεσα την αγωνία μου για το τι μέλλει γενέσθαι. Το νοσοκομείο καλύπτεται τώρα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου». Ο Βασίλης Κινούς, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, ανέφερε: «Μίλησα για τα ιατρικά θέματα, όπως είναι το προσωρινό κλείσιμο της νευρολογικής κλινικής. Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος, καθώς ο διευθυντής πήρε αναρρωτική άδεια».
Η Λούση Καλαμάτα, πρόεδρος Εργαζομένων, υπογράμμισε: «Σημαντικές εξελίξεις προς το καλύτερο δεν σημειώθηκαν εδώ και ένα μήνα που επισκεφτήκαμε τον εισαγγελέα. Το νέο σύστημα προμηθειών που εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου "μπάζει" από παντού και θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου».

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2010


Πετρος Καλιβουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: