Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ...

Το ασφαλιστικο νομοσχεδιο θα κατατεθεί στα πλαίσια του χρονικού ορίου που είχε θέσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος μετά απο σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τόνισε οτι στο νομοσχεδιο θα γίνει η προσθήκη των συμπερασμάτων που θα βγουν απο τις συζητήσεις με την αντιπροσωπεία της Κομισιον, του ΔΝΤ και ΕΚΤ
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντινου είπε ότι νομοσχεδιο υπερβαίνει το κείμενο του μνημονίου και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν μακρόχρονες συζητήσεις ώσπου να λάβει την τελική του μορφή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα, ο Γιάννης Κουκιάδης, καθηγητής εργατικού δικαίου του ΑΠΘ, είπε πως η θέση του υπουργείου είναι συγκεκριμένη καθώς υπάρχει ένα δεσμευτικό πλαίσιο.

Στο μεταξύ, το «πάγωμα» μισθών για το 2010, την κατοχύρωση του 13ου και του 14ου μισθού μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τις επιδοματικές ενισχύσεις σε εργαζόμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα, περιελάμβανε η τρίτη κατά σειρά, συνάντηση μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στις 14 Ιουνίου.
Απ΄όλες τις πλευρές εκφράστηκε η πρόθεση να υπογραφεί νέα σύμβαση και να κατοχυρωθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι πάνω στις διαπραγματεύσεις πέφτει ως βαριά σκιά η πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου που υπεγράφη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Στη διαπραγμάτευση η ΓΣΕΕ ζήτησε μια σύμβαση που θα προστατεύει το εισόδημα, θα θωρακίζει τον 13ο και 14ο μισθό, θα περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και την ενίσχυση των ανέργων και τελικά θα κατοχυρώνει το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για αδήριτη πραγματικότητα του μνημονίου το οποίο ως νόμος του κράτους περιορίζει τις συζητήσεις με δεδομένες τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Παρόλα αυτά έκανε επίσης λόγο για βούληση να μην περικοπούν οι μισθοί.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι οι κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αντιμετωπίσουν τη σύμβαση με αισιοδοξία και όχι με νοσταλγία, να περιφρουρήσουν τον 13ο και 14ο μισθό και να προστατεύσουν το ετήσιο εισόδημα διασφαλίζοντας μια σταθερή αμοιβή της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: