Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2010

Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΤΖΟΖΕΦ ΝΤΑΙΣ, ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ...ΚΑΛΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ...

Ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας, Τζόζεφ Ντάις εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Με απόφαση της συνεδρίασης της ολομέλειας του Οργανισμού, 192 κρατών, ο Ντάις θα αναλάβει από το Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο την προεδρία του σώματος. Ο Ντάις θα διαδεχθεί τον Λίβυο, Άλι Αμντουσαλάμ Τρέκι. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Ελβετός αναλαμβάνει την ηγεσία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο ίδιος, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας το 1999-2002, βοήθησε στην προσχώρηση της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, στα τέλη του 2002.

Ο Τρέκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχός του θα "προωθήσει τη συλλογική μας προσπάθεια και θα αναπτύξει το σημαντικό έργο της Γενικής Συνέλευσης".
Ο Ντάις αποδεχόμενος τη θέση δήλωσε: "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την πίστη και την ακούραστη δέσμευση της Ελβετίας στην προώθηση των ιδανικών των Ηνωμένων Εθνών". "Η Ελβετία, η χώρα μου, την οποία τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, έχει μάλλον παράδοξη ιστορία στον ΟΗΕ. Είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο αξιόπιστους στυλοβάτες του ΟΗΕ --ιδιαίτερα η Γενεύη-- ενώ εδώ, στη Νέα Υόρκη, θεωρείται ως ένα από τα νεότερα μέλη του Οργανισμού", πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: