Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ BP

Εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου σε σχέση με το ρόλο της BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού θα δώσει ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού ομίλου, Τόνι Χέιγουορντ.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Επιτροπής του Λευκού Οίκου για την Ενέργεια και το Εμπόριο, Χένρι Γουάξμαν, ο διευθύνων σύμβουλος της BP θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα προφανή ρίσκα που πήρε η εταιρεία.
Χθες, η BP ήρθε σε συμφωνία με το Λευκό Οίκο, προκειμένου να καταθέσει 20 δισ. δολάρια σε έναν λογαριασμό, που θα χρησιμοποιηθεί για τις αποζημιώσεις των θυμάτων της πετρελαιοκηλίδας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο Τόνι Χέιγουορντ αναμένεται να δηλώσει "συντετριμμένος" για το μέγεθος της καταστροφής.

Στις ερωτήσεις, που απέστειλε το Κογκρέσο, ζητούνταν από τον επικεφαλής της BP να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις στα γεγονότα που οδήγησαν στην έκρηξη της εξέδρας Deepwater Horizon, στις 20 Απριλίου.
Στα αποσπάσματα της δήλωσης, την οποία θα διαβάσει ενώπιον της επιτροπής ο διευθύνων σύμβουλος της BP και δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Τόνι Χέιγουορντ αναφέρει: "Αντιλαμβάνομαι πλήρως την τραγική πραγματικότητα της κατάστασης".
Παράλληλα, αναφέρεται και στην πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία όσον αφορά στην εσωτερική έρευνα που διεξάγει για την πετρελαιοκηλίδα.
"Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν μία απλή απάντηση για το τι συνέβη αλλά και για τον ποιον θα πρέπει να κατηγορήσουν. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σύνθετο δυστύχημα, που προκλήθηκε από έναν πρωτοφανή συνδυασμό αποτυχιών".

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: