Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2010

H ALAPIS ΠΟΥΛΑΕΙ 8 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 144,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Τη μεταβίβαση οκτώ εταιρειών με δραστηριότητες στους κλάδους καλλυντικών και υγρών απορρυπαντικών, κτηνιατρικών ειδών και Ιατροτεχνολογικών- Ορθοπεδικών βοηθημάτων ανακοίνωσε προχώρησε η διοίκηση της Alapis προκειμένου να εστιάσει την προσοχή της στον κλάδο του ανθρώπινου φαρμάκου.

Οι εταιρείες που μεταβιβάστηκαν στους παλιούς ιδιοκτήτες τους – όπως αναφέρουν πληροφορίες από την εταιρεία - είναι οι Γερολυμάτος Prestige SPA'S Κέντρα Αισθητικής ΑΕΒΕ, Γερολυμάτος Cosmetics Α.Ε., Beauty Works Α.Ε., PROVET A.E. , Gerolymatos Animal Health A.E., Alapis Medical and Diagnostics Α.Ε., Μέντιμεκ Α.Ε. καθώς και η Κτηνιατρική Προμηθευτική Α.Ε. Το τίμημα ανήλθε στα 144,7 εκατ. ευρώ.
Οι επιχειρηματικές κινήσεις, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, προσφέρουν τη δυνατότητα να επικεντρώσει τη στρατηγική της στον κύριο τομέα των δραστηριοτήτων της, που είναι το ανθρώπινο φάρμακο. Ο συγκεκριμένος τομέας ανθρώπινου φαρμάκου στο α' τρίμηνο του 2010 αντιπροσώπευε σε επίπεδο ομίλου το 74,3% των πωλήσεων, το 84,7% του EBITDA και το 90,4% του EBIT.
Etsi, mέσα στην παρούσα χρηματοοικονομική συγκυρία, η εταιρεία ενδυναμώνει τον ισολογισμό της ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν στον κλάδο του φαρμάκου.
Για τις συναλλαγές αυτές η εταιρεία όρισε την Deutsche Bank να γνωματεύσει περί του δικαίου και ευλόγου του τιμήματος (Fairness Opinion), η οποία γνωμάτευση - βασισμένη στους όρους που εμπεριέχονται - παραδόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: