ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΟΛΕΓΙΑ,ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΠΛΕΟΝ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΟΙΤΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΟΙΤΑ ΣΕ 4-6ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΣΑΤΣΙΑ...ΑΛΛΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!
Τριάντα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (κολέγια), από τα σαράντα που υπέβαλαν φάκελο, πήραν τελικά την άδεια λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Οπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ενώ το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), που έκανε τους ελέγχους και εισηγήθηκε την αδειοδότηση, θα συνεχίσει να ελέγχει τόσο τα κέντρα που πήραν ήδη την άδεια, αλλά θα διερευνά και πόσα άλλα τυχόν λειτουργούν χωρίς να έχουν πάρει άδεια και τα οποία, θα πρέπει να κλείσουν.
Οπως είπε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, τα δέκα που δεν πήραν άδεια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια, ενώ τουλάχιστον δύο δεν είχαν καθόλου, ή ελλιπή σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Από αυτούς που πήραν άδεια, θα λειτουργήσουν τα τμήματα εκείνα τα οποία έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Για παράδειγμα, υπήρχαν κέντρα που λειτουργούσαν δέκα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά δεν είχαν και για τα δέκα αντίστοιχη σύμβαση με τα μητρικά τους πανεπιστήμια. Ετσι, πήραν κανονικά την άδεια για αυτά που διέθεταν σύμβαση και για τα υπόλοιπα υπέβαλαν πρόγραμμα σπουδών, το οποίο για άλλα εγκρίθηκε και για άλλα απερρίφθη.
Αυτά τα τμήματα για τα οποία δεν ελήφθη άδεια, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον είκοσι κέντρα μεταλυκειακών σπουδών δεν υπέβαλαν καν φάκελο για να πάρουν την άδεια λειτουργίας.
Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε, ότι τον όρο κολέγια μπορούν να τον χρησιμοποιούν, πρέπει όμως απαραιτήτως να αναγράφουν συγχρόνως, ότι είναι κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2010
2 σχόλια:
επιτέλους μετά από 3 ή 4 καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισαν να κάνουν το αυτονόητο και να αναγνωρίσουν τα κολέγια
εμείς οι πραγματικοί φοιτητές δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μιας και η ανωτερότητα πάντα φαίνεται να δω τα κομματόσκυλα (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΚΣ ΕΑΑΚ) τι θα κάνουν τώρα που θα έχουν ανταγωνισμό
πραγματι μονο τα κομματοσκυλα θα εχουν πλεον ανταγωνισμο με τους κολλεγιοπαιδες: κομματικο μεσον vs λεφτα και γνωριμιες του μπαμπακα!
οι πραγματικοι φοιτητες ας μαθουν που βρισκεται ο κοντινοτερος ΟΑΕΔ γιατι πολλες φορες θα τον επισκεφτουνε απο δω και περα...
οσο για την ανωτεροτητα μας παντα φαινεται, απλα κανεις δεν την βλεπει: στο Δημοσιο διοριζονται ολοι οι ασχετοι (ασε το "παγωμα προσληψεων - εξαιρουνται τα βυσματα") ενω στον ιδιωτικο τομεα τα 592 ευρω/μηνα ειναι γεγονος (εκτος αν δουλευεις στον μπαμπακα σου)
και θα σε παρακαλουσα να μη βιαστεις να απαντησεις:
ειμαι αποφοιτος γεωπονικης και το διδακτορικο μου το τελειωσα περυσι - μετα απο 2 8μηνες συμβασεις, την αλλη βδομαδα κλεινω 11 μηνες ανεργος...
οσο για τις 3-4-5 καταδικες της Ελλαδας δεν πολυκαιγομαι ξερεις (τα προστιμα που πληρωνουμε π.χ. για το μπαχαλο στις επιδοτησεις ειναι απειρως μεγαλυτερα), ουτε αλλωστε και η Διαμαντοπουλου:
απλα καποιοι "γνωστοι" θελουν τα μαγαζακια τους απο ΙΕΚ να γινουν ΑΕΙ, να ξεγελασουν τον κοσμο, να φανε μερικα μυρια και μετα "μην ειδατε τον Παναη, με τη μεγαλη τη Σχολη!"
ΥΓ δεν με ειπες ομως... γιατι τοση χαρα για την "αναγνωριση" των "κολλεγιων"? (ειδα αυτο το "επιτελους" και γι αυτο αναρωτιεμαι) . Εσυ προσωπικα θα κερδισεις κατι? δεν νομιζω...
Δημοσίευση σχολίου