Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2010

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ)...ΕΚΟΨΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ 3 ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!

Την «πρωτοφανή και παράνομη» απόφαση ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στη Θεσσαλία (μη κερδοσκοπικού και με τον μητροπολίτη Δημητριάδος εμπλεκόμενο) να περικόψει τρεις (!) μισθούς από τους εκπαιδευτικούς επικαλούμενο οικονομικά προβλήματα, καταγγέλλουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδος (ΣΙΕΛΒΕ).
«Αρχισαν οι μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα;» αναρωτιέται το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η υπόθεση αυτή ως «οδηγός δράσης» για όλους τους ιδιοκτήτες σχολείων, ώστε να περικόψουν τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. «Τα αρμόδια εποπτικά όργανα της Πολιτείας δεν προέβησαν σε καμιά ενέργεια» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός τονίζοντας, μάλιστα, πως μετά την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών -«που δέχθηκαν πιέσεις και εκβιασμούς»- στις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του εκπαιδευτηρίου, ανέλαβε να εξηγήσει τα ανεξήγητα ο ίδιος ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η περικοπή μισθών των εκπαιδευτικών είναι «η μοναδική λύση» για το σχολείο, ονόματι «Αγιος Απόστολος ο Νέος».

Χαρακτηριστικό είναι δε πως απαιτείται από τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο να συμφωνήσουν εγγράφως στη μείωση των αποδοχών τους αλλά και να αποδεχθούν πως πρόκειται για παραχώρηση δωρεάς προς το σχολείο! Σύμφωνα με την απόφαση και τα όσα ανακοίνωσε ο μητροπολίτης, οι τρεις μηνιαίοι ακαθάριστοι μισθοί θα αφαιρεθούν διαιρούμενοι διά του 14 από τις μηνιαίες αποδοχές με τη μορφή δωρεάς (!) προς το Ιδρυμα. Υπήρξαν εκπαιδευτικοί που «απεδέχθησαν την πρόταση υπό την απειλή της απόλυσης» καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για παράνομη απόφαση καθώς παραβαίνει το νομοθετικό πλαίσιο (ν. 682/777, αρθρ. 36, παρ.1) που καθορίζει σαφώς τις κατώτατες αμοιβές των εκπαιδευτικών.

Α. ΑΝΔΡ.

ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: