Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2010

48ΩΡΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Ανανέωση των συμβάσεων έργου των γιατρών του, μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου και κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό ζητούν οι γιατροί του ΙΚΑ, που χθες και σήμερα απεργούν.
«Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ είναι οι μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν σε ιατρικό προσωπικό από τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων έργου γιατρών -1.200 στον αριθμό σε σύνολο 8.000- από τώρα και μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς και απ' την αποχώρηση γιατρών προς συνταξιοδότηση, λόγω του νέου Ασφαλιστικού», λέει στην «Ε» ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).
Κι ενώ έχει υπογραφεί απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων, η οποία εκκρεμεί στον υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Οικονομικών έρχεται τώρα και ανακοινώνει τη μείωση κατά 30% στις συμβάσεις έργου, που μεταφράζεται σε 400 γιατρούς, σύμφωνα με τον Μ. Βλασταράκο.
«Η Ομοσπονδία συζήτησε με τον υπουργό Εργασίας και τη διοίκηση του ΙΚΑ το θέμα της απειλούμενης κατάρρευσης της περίθαλψης του ΙΚΑ από τις μεγάλες ελλείψεις και απαίτησε την άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων των γιατρών που υπηρετούν, καθώς και την πρόσληψη επιπλέον 500 γιατρών, οι οποίοι είναι άμεσα απαραίτητοι. Αυτό αναγνωρίζει και νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα (3846/5/2010), ο οποίος προβλέπει την αύξηση του αριθμού των συμβασιούχων που υπηρετούν στο ΙΚΑ μέχρι και στα 1.500 άτομα».

ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: