Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς βενζίνη έχει μείνει πλέον πάνω από το 60%-70% των πρατηρίων καυσίμων στη Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας, που πραγματοποιούν από τις 25/7 οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αντιδρώντας στην απελευθέρωση της αγοράς, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρόεδροι των σωματείων Βενζινοπωλών «Μ. Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής και Πρατηρίων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης.
Πάντως, μικρότερες είναι πλέον οι ουρές έξω από τα βενζινάδικα της Β. Ελλάδας, καθώς μεγάλος αριθμός οδηγών έχουν ήδη προχωρήσει σε ανεφοδιασμό των οχημάτων τους τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα η ζήτηση να έχει καταλαγιάσει.
Στο μεταξύ, μεμονωμένες τροφοδοσίες πρατηρίων από κάποια βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης γίνονται στη Θεσσαλονίκη από χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τους προέδρους των δύο σωματείων. «Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης στη Β. Ελλάδα είναι πολύ μικρός, αφού δεν ξεπερνά τα 30 σε όλη την περιοχή», σύμφωνα με τον κ.Κιουρτζή, ενώ μικρές είναι και οι μεταφερόμενες ποσότητες καυσίμων, «με αποτέλεσμα πολλά πρατήρια να ανοίγουν για λίγες ώρες και να κλείνουν ξανά, όταν εξαντληθούν τα αποθέματά τους», όπως σημείωσε ο κ.Μελίδης.
Κατά τον κ.Μελίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης φορτώνουν καύσιμα ακόμη και από γειτονικές της Θεσσαλονίκης πόλεις (π.χ., Καβάλα), όπου ο "κλοιός" των απεργών στα διυλιστήρια δεν είναι τόσο σφιχτός.
Στη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε, οι φορτώσεις γίνονται μετ΄εμποδίων, εξαιτίας κινήσεων των απεργών στα διυλιστήρια. «Αν και τα 30 βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) βγαίνανε κανονικά να τροφοδοτήσουν τα πρατήρια, η Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, δεν θα είχε πρόβλημα», πρόσθεσε.
Τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης δεν εμποδίζουν τον ανεφοδιασμό ιδιωτικών οχημάτων από τα διυλιστήρια, έδωσε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους στη Β. Ελλάδα, Γιάννης Γιαβρίδης.
Όπως πρόσθεσε, οι ιδιοκτήτες περιορίζονται να κρατούν τα φορτηγά τους παραταγμένα στην εθνική οδό (στην περιοχή του κόμβου της Λαχαναγοράς), χωρίς να παρεμποδίζουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: