Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2010

Η ALTEC ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας στην επιχείρηση «Altec» για μείωση των μισθών των εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη για να καθορίσουν την αντίδρασή τους στην επίθεση που δέχονται. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).
Οπως επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ, η «Altec» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και προσπαθώντας να διασπάσει τους εργαζόμενους, «έχει καλέσει αρχικά όσους συναδέλφους έχουν μεικτό μισθό 1.600 ευρώ και πάνω βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του ΔΣ των επιχειρήσεων του Ομίλου "Altec" με τους εργαζόμενους». Το μέτρο υπολογίζεται ότι αφορά σε περίπου 100 άτομα από τα 350, που δουλεύουν στην εταιρεία. Τα περισσότερα από τα 100 άτομα είναι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία στην προσπάθειά της να αποφύγει τις αντιδράσεις του ΣΕΤΗΠ «ενημέρωνε τους συναδέλφους έναν έναν προσωπικά, προειδοποιώντας να μη διαφύγει».

Η αντίδραση του ΣΕΤΗΠ ήταν άμεση απαιτώντας συνάντηση με την εργοδοσία - η οποία έγινε προχθές - και πραγματοποιώντας εξόρμηση χθες το πρωί στην εταιρεία καλώντας τους εργαζόμενους στη σύσκεψη. Στη συνάντηση το ΣΕΤΗΠ υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε μείωση αποδοχών ή απόλυση για κανέναν συνάδελφο». Από τη μεριά της η διοίκηση της επιχείρησης καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωση, επικαλέστηκε «φαιδρά επιχειρήματα ότι δήθεν πιέζεται από δανειολήπτες και τράπεζες (ακριβώς ίδια επιχειρηματολογία με αυτή των πολιτικών τους εκπροσώπων για το μνημόνιο)» και γι' αυτό «"αναγκάστηκε" να προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα ώστε "να σώσει την επιχείρηση" διατηρώντας την κερδοφορία της». Τελικά ορίστηκε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ΣΕΤΗΠ σημειώνει ότι οι εξελίξεις στην «Altec» είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης, η οποία στον κλάδο εκφράζεται μέχρι σήμερα με τις 1.500 απολύσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τους ακόμα 1.500 εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω πτωχεύσεων, συγχωνεύσεων, εξαγορών. Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχθούν να υπογράψουν καμία μείωση των αποδοχών τους και απευθυνόμενο στο σύνολο των εργαζομένων στον Ομιλο επισημαίνει, ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους διασπάσει «καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των αποδοχών για το σύνολο των εργαζομένων».

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: