Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ...

Πιο σκληρούς κανόνες για την καταπολέμηση της παιδεραστίας μεταξύ των κληρικών εισήγαγε σήμερα το Βατικανό επισπεύδοντας τις διαδικασίες για τις επείγουσες περιπτώσεις, αυξάνοντας από τα 10 στα 20 χρόνια την περίοδο παραγραφής και εξομοιώνοντας τη σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος νοητικά ανάπηρων με την παιδεραστία.
Οι αλλαγές περιλαμβάνονται σ' ένα κείμενο που τιτλοφορείται "κανόνες για τα πιο σοβαρά αδικήματα" και προβλέπουν μεταξύ άλλων το διορισμό λαϊκών στα εκκλησιαστικά δικαστήρια, τη δυνατότητα των θυμάτων να καταγγείλουν την κακοποίησή τους μέχρι την ηλικία των 38 ετών και την εισαγωγή του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας.

Σημειώνεται τέλος ότι ως “σοβαρό αμάρτημα” κατά των εκκλησιαστικών κανόνων αναφέρεται η “χειροτονία γυναικών”, σε συνέχεια απόφασης που είχε εκδοθεί το 2007 με στόχο να αντιμετωπιστεί το διευρυνόμενο κίνημα υπέρ αυτής.
Ανεπαρκή χαρακτήρισε από την πλευρά της τα νέα μέτρα η αμερικανική οργάνωση θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς (SNAP).
“Εκτός θέματος” χαρακτήρισε τους νέους κανόνες η Μπάρμπαρα Ντόρις, μία από τους υπεύθυνους της SNAP, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι "σε όλο τον κόσμο οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας πιστεύουν τους κατηγορούμενους και όχι τους κατήγορους, αρνούνται να μιλήσουν στους ενορίτες τους και (...) αγνοούν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα κι αν αυτές μοιάζουν αξιόπιστες" προσθέτοντας ότι "αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά, όχι οι εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές της εκκλησίας".

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ποινή για την παιδεραστία είναι μια: Κρέμασμα από τα αρχίδια!