Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΤ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συναντήσεις πραγματοποίησε σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τους κ. Αλέξη Τσίπρα (πρόεδρο Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ), κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο (γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας), καθώς και με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα (αν. υπεύθυνο του τομέα πολιτικής ευθύνης της οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας) και κ. Χρήστο Πρωτόπαπα (βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.), στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις εξελίξεις αναφορικά με την πρόταση εξαγοράς του ΤΤ από την τράπεζα Πειραιώς. Ο σύλλογος, στις συναντήσεις που είχε, παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "αστεία την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας". Παρατήρησε ότι "είναι σαν να δανείζεις κάποιον, όταν έχει ανάγκη, και αντί να σου επιστρέφει τα χρήματα να σου ζητάει από πάνω να σου αγοράσει και το σπίτι". Επίσης, επεσήμανε ότι "όσοι προέτρεξαν να καλωσορίσουν αυτή την πρόταση, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα όχι μόνο, γιατί γελοιοποιήθηκαν, αλλά και γιατί ανέδειξαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν".
Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Σταϊκούρας δήλωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μεν υπέρ των εξαγορών & συγχωνεύσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης και στήριξης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά εκφράζεται θετικά για τη δημιουργία ενός κρατικού πυλώνα τραπεζών ισχυρού και βιώσιμου. Επιπλέον, τόνισαν ότι η προσφορά και η ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν μπορεί να αποτιμηθεί, με αποκλειστικό κριτήριο την παρούσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής του.
Ο κ. Πρωτόπαπας στηρίζει τη δημιουργία ενός βιώσιμου δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που θα επιφέρει αυτό στην οικονομία της χώρας μας.

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: