Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2010

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΛΚΟΟΛ

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, πραγματοποιεί η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και καλεί τους πολίτες να βάλουν ΣΤΟΠ στα τροχαία ατυχήματα λόγω αλκοόλ.

Η ανακοίνωση:
- Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, σχετικά με την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Τις βραδινές ώρες σήμερα (9-7-2010) Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σε στέκια νεολαίας και άλλους χώρους ψυχαγωγίας περιοχών Αμπελοκήπων και Σταυρούπολης.
- Η Υπηρεσία μας για μια ακόμη φορά απευθύνεται στους οδηγούς, επισημαίνοντας ότι η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος είναι μια από τις κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες. Ο σεβασμός της ζωής όσων μεταφέρουμε, καθώς και της ζωής των άλλων, που δε φταίνε σε τίποτε είναι υποχρέωσή μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την πειθαρχία, την αύξηση του αυτοελέγχου και την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας.
- Είναι γνωστό ότι, το αλκοόλ επιβραδύνει σημαντικά τις νοητικές διεργασίες και τις επιδράσεις στην περίπτωση απρόσμενων καταστάσεων. Ταυτόχρονα δημιουργεί μια ψευδαίσθηση αυξημένης αυτοπεποίθησης, γεγονός το οποίο επηρεάζει την αντίληψη ταχύτητας, απόστασης και επικινδυνότητας. Επίσης αποδιοργανώνει και την οδηγητική μας συγκρότηση, μετατρέποντας σε «θανάσιμες», καταστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
- Με δεδομένη την ευαισθησία της Υπηρεσίας μας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους οδηγούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, με κοινό μας σύνθημα:
« Ελάτε να βάλουμε μαζί STOP στα τροχαία ατυχήματα λόγω αλκοόλ»

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: