Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2010

ΑΠΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εδώ και 7 ημέρες οι περισσότεροι κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων και συγκεκριμένα 69 από τα 70 άτομα της μιας πτέρυγας ,απέχουν από το συσσίτιο που τους μοιράζει ο σάπιος μηχανισμός της Φυλακής. Το αίτημα τους είναι να απομακρυνθεί ο μοναδικός κοινωνικός λειτουργός Νίκος Μπραζίδικος που αμετακίνητος στη θέση του εδώ και 30 χρόνια ακολουθεί φασιστική ημίθεη τακτική, αφού είναι αυτός που ουσιαστικά αποφασίζει για τις άδειες μέσα από το Συμβούλιο της Φυλακής και αδιακρίτως τις απορρίπτει .

Ας σημειωθεί ότι το προσωπικό της Φυλακής μετατίθεται πολύ συχνά για λόγους ευνόητους , μη σύναψης προσωπικών σχέσεων με κρατούμενους , αποφυγή δωροδοκίας κτλ, ο διευθυντής της φυλακής των Τρικάλων, διορίστηκε πριν από δύο μήνες και ως κλασσικός ευθυνόφοβος υπηρέτης του συστήματος ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις του κοινωνικού λειτουργού, σχετικά με την τήρηση των προϋποθέσεων των αδειών, οι οποίες παραχωρούνται ύστερα από συμβούλιο μεταξύ των, σχετικά με την τήρηση συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Ο Μπραζίδικος λύνει και δένει στις Φυλακές Τρικάλων, πατώντας άραγε σε ποιές πλάτες και εφαρμόζωντας τι είδους εντολές, ας διερευνηθεί, ακολουθώντας πάγια τακτική απομώνοσης, ιδρυματοποίησης παραβίασης των δικαιωμάτων και τελικά εξόντωσης , απέχοντας έτη φωτός από το να ανταποκριθεί έστω και στο ελάχιστο στο υποτιθέμενο κοινωνικό λειτούργημά του.

Ποιος είναι αυτός ο κοινωνικός λειτουργός που αποφασίζει κακόβουλα ότι δε θα πάρουν την ανάσα της πενθήμερης άδειας ή της υφ’ όρων απολύσεως οι κρατούμενοι σε μόνιμη βάση αν και πληρούν τους όρους , που τους κρίνει ως επικίνδυνους τη στιγμή που το μόνο επικίνδυνο πράγμα στο κόσμο αυτό είναι οι αστυνόμοι και η φυλακή . Στη φυλακή της ηρωίνης , της βίας, της εκμάθησης παντός τύπου ποινικοποιημένων τεχνικών, είναι σημαντικό να θυμηθείς 5 και 10 χρόνια μετά τον εγκλεισμό τη μυρωδιά των δικών σου ανθρώπων και ότι αυτοί υπάρχουν ή να εργαστείς πράγμα που η πλειονότητα των έγκλειστων στερείται καθώς και άλλα πολλά που η αποτυχία του θεσμού έχει καταφέρει.

Ο ίδιος ο Μπραζίδικος τη δεύτερη ημέρα της αποχής έδωσε από 10 ευρώ σε 30 κρατούμενους, χρήματα από τις κρατικές επιχορηγήσεις που λαμβάνει ο ίδιος για αυτό το σκοπό και δήλωσε ότι «δε μασάει από απειλές και ότι είναι αμετακίνητος».

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: