Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

ΔΕΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ...ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΣΚΩΤΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!

Τα ελλείμματα του ταμείου συντάξεως των υπαλλήλων της ΔΕΗ θα συνεχίσει να πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, παρά την αρχική απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή αυτού του ποσού κατά 10%, μία κίνηση που θα ωθούσε το ταμείο σε περικοπή των συντάξεων κατά 7%.
Η συμφωνία η οποία -όπως αποκάλυψε αποκλειστικά ο ΣΚΑΪ- κλείστηκε την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Άνδρέα Λοβέρδο και τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, θα επιβαρύνει κάθε χρόνο τους φορολογούμενους με 750 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Υπουργός Οικονομικών, πάντως, όταν ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΪ αντέδρασε αμήχανα και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα συνεχίσουμε με πληρώνουμε τη συμβιβαστική υποχρέωση που απορρέει από την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Κατά πληροφορίες του ΣΚΑΪ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, απείλησαν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι αν κοπούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ακόμα και μετά την τριετία του μνημονίου.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

etsi ki ego mazi tous.

oi skatoalites tou pasok mono me tetoies antidraseis katalavainoun kati

Ανώνυμος είπε...

Ο κρατικός προϋπολογισμός πληρώνει για την περιουσία των εργαζόμενων στη ΔΕΗ που ανέρχεται με επίσημη αναλογιστική μελέτη στο ποσό των 11,8 δις ευρώ.Τα χρήματα αυτά προκύπτουν απο τις εισφορές των εργαζόμενων στην επιχείρηση απο το 1950 και που η ΔΕΗ τα έπαιρνε και τα έκανε επενδύσεις.
Το 1999 που αποφασίστηκε η μετοχοποίηση της εταιρείας,υπέγραψαν ολα τα κόμματα οτι τα χρήματα των εργαζόμενων θα τα διαχειρίζεται πλέον το κρατος και παράλληλα αναλαμβάνει την υποχρέωση να εισφέρει στο ταμείο απο τον προϋπολογισμό.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορούσε να μετοχοποιηθεί αν δεν λυνόταν αυτό το λογιστικό πρόβλημα.
Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες κάποιων όχι στους εργαζόμενους αλλά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Σημίτη που αποφάσισαν τα πιο πάνω.
Τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ δεν τους ρώτησαν αν θέλουν να...απαλλοτριωθεί η περιουσία τους όπως άλλωστε δεν ρωτάνε και σήμερα και τους άλλους εργαζόμενους στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Προσπαθείστε να περνάτε τις ειδήσεις όπως είναι και σταματήστε να είσαστε θύματα του διαίρει και βασίλευε.
Αυτό επιδιώκουν και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει.

Εναερίτης στη ΔΕΗ ΑΕ