Σάββατο, Ιουλίου 31, 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Η ΚΟΝΤΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...

Αναστολή λειτουργίας της ΚΟΝΤΙ για δύο τουλάχιστον μήνες με εντολή των Γάλλων μετόχων. Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση. Έπεσαν από τα σύννεφα οι εργαζόμενοι, που σύμφωνα με πληροφορίες γι’ αυτό το διάστημα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Συναγερμός στο ΕΚΒ, που την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με το σωματείο εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ.

Οι Γάλλοι μέτοχοι διαμήνυσαν στο Βόλο ότι για δύο μήνες, πιθανότατα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σκοπεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία της ΚΟΝΤΙ στο Βόλο.
Επικαλούνται οικονομική ζημιά, μείωση της παραγωγής και επισημαίνουν ότι αυτό που προέχει είναι τους επόμενους δύο μήνες να απαλείψουν στο απόλυτο μηδέν τις λειτουργικές δαπάνες του εργοστασίου στο Βόλο.
Στο άκουσμα των δυσάρεστων νέων προκλήθηκε αναβρασμός στο εργοστάσιο, ενώ όλοι φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν, αφού τίποτα δεν προμήνυε τέτοιες εξελίξεις. Ο πρόεδρος του σωματείου Λάμπρος Γιαννακός ενημέρωσε χθες το απόγευμα τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλο, που έκανε λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη» και ανακοίνωσε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο ΕΚΒ με το σωματείο, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις από κοινού των δύο συνδικαλιστικών φορέων.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό είχαν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια που εξέταζε η εταιρία της ΚΟΝΤΙ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση παραγωγής και παραγγελιών.
Σε συνάντηση μάλιστα που είχε το ΕΚΒ τα στελέχη της ΚΟΝΤΙ είχαν αναφερθεί στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας και είχαν επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής με αφορμή την οικονομική κρίση.
Στο τραπέζι μάλιστα είχαν πέσει διάφορες προτάσεις, όπως η εφαρμογή νέου προγράμματος οικειοθελών αποχωρήσεων περίπου 35 εργαζομένων. Τελικά φαίνεται ότι προκρίθηκε από τους Γάλλους μετόχους… η λύση της δίμηνης αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου.
Από την ΚΟΝΤΙ τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει περίπου 40 άτομα προσωπικό. Οι περισσότεροι με πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων, ενώ είχαν γίνει και απολύσεις που πάλι είχαν καταγγελθεί από τη Διοίκηση του ΕΚΒ.

Συντάκτης: Βάσω Κυριαζή

ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: