Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ

«Φουντώνει» η αντίδραση γύρω από το εργοστάσιο καύσης απορριμάτων του ΤΙΤΑΝ. Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης συνέρχονται απόψε στις 8, να συζητήσουν το θέμα σε κλίμα αγανάκτησης για την απόφαση αδειοδότησης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις «αποθέωση του λαϊκισμού».
Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο νομάρχης αποδίδει την απόφαση της πλειοψηφίας το νομαρχιακού συμβουλίου να εγκρίνει την πρόταση της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για χρήση εναλλακτικών καυσίμων, ως προσπάθεια "να προωθήσει τις πλέον σύγχρονες μορφές ανακύκλωσης υλικών και αποβλήτων, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Περιβάλλοντος".

Τονίζει επίσης, ότι τον πρώτο λόγο για την υπόθεση πρέπει να έχουν οι επιστήμονες και κατηγορεί τους επικριτές του ότι "με φθηνή αντιπολίτευση προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες".
Καλεί μάλιστα, τους δημάρχους της περιοχής όπου βρίσκεται το ΤΙΤΑΝ, "να μην παρασυρθούν από ανεύθυνες δηλώσεις και υποδείξεις".
"Πυρ ομαδόν" κατά της απόφασης πάντως, έχουν ανοίξει από χθες η νομαρχιακή επιτροπή Α' και Β Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι και πολλοί άλλοι φορείς.
"Θα προσφύγουμε στην Περιφέρεια, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι αν χρειαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ακυρώσουμε την απόφαση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ να χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη πλαστικά και απορρίμματα, στη μονάδα της Θεσσαλονίκης", ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στη νομαρχία, Νίκος Γιαννόπουλος.

ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: