Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομίας της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι οι αντιπροσωπείες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχώρησαν το περασμένο Σάββατο, θα επιστρέψουν στη χώρα το Σεπτέμβριο.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, Γκέργκι Ματόλτσι εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ουγγαρίας θα "ξεπαγώσει". Υποστήριξε ότι πρόκειται απλώς για αναστολή και όχι για αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς οργανισμούς. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν "έχει κίνητρα για να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3,8% του ΑΕΠ για το 2010 και να το μειώσει στο 3% την επόμενη χρονιά".
Όπως υποστήριξε, η αιτία της διαφωνίας των ΔΝΤ και Ε.Ε. με την Ουγγαρία ήταν η αύξηση της φορολογίας των τραπεζών, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στα ταμεία της χώρας έσοδα 650 εκατ. ευρώ. Ο Ματόλτσι είπε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτίμησαν ότι ο νέος φόρος ήταν ιδιαίτερα υψηλός και όπως τόνισε, μοναδική εναλλακτική θα ήταν νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία θα απέρριπτε ο ουγγρικός λαός.

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai emeis tote dosame rantevou ante kai kalo septenvrh