Πέμπτη, Ιουλίου 08, 2010

"ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ"...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...

Κανονικά θα καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων στον ΟΣΕ τους επόμενους μήνες διαβεβαιώνει ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας.
Ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, η καταβολή μισθών τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας έως ότου εκταμιευτούν τα κονδύλια από τα δάνεια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους.
Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας καθώς τα ταμειακά του αποθέματα βρίσκονται ήδη στο κόκκινο .
Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά το μεγάλο ρεπορτάζ για τον ΟΣΕ που φιλοξένησε η ιστοσελίδα του Bloomberg, την Τετάρτη ο τηλεοπτικός σταθμός του δικτύου, είχε εκτενές ρεπορτάζ για τα προβλήματα που έχουν φέρει το σιδηρόδρομο στο χείλος της χρεοκοπίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σταθμός, η εβδομάδα που διανύει η Ελλάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σειρά παίρνει η εξυγίανση προβληματικών ΔΕΚΟ, αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Bloomberg, ο ελληνικός σιδηρόδρομος, ο πλέον ζημιογόνος δημόσιος οργανισμός σε όλη την ΕΕ, συμβολίζει όλα όσα είναι λάθος με τα δημοσιονομικά της χώρας.
Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι για να βρεθεί επενδυτής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει πρώτα να σταματήσει η κακή διαχείριση και η αναποτελεσματικότητα.

ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: