Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η «ΣΕΧΤΑ» ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ

Δεκάδες νέα αιτήματα για παροχή προστασίας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, επιχειρηματίες, δικαστικούς κ.ά. κατακλύζουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση υλοποίησε τις απειλές της για δολοφονία δημοσιογράφου, ενώ σε προηγούμενα κείμενά της είχε προαναγγείλει μπαράζ ενόπλων επιθέσεων με γενική στόχευση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, τον Ιούνιο του 2009, στην προκήρυξη της οργάνωσης γινόταν λόγος για επιθέσεις που «θα ματώσουν την Ελλάδα». Οπως αναφερόταν, «ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει τη δημόσια εξωτερική εικόνα και να δημιουργήσει διεθνή ανυποληψία, να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να προκαλέσει τον εθνικό διχασμό. Πριν συλληφθούμε θα αναγκάσουμε πρώτα την Ελλάδα να ματώσει. Θα κάνουμε το κράτος να αποκλείσει τις επικίνδυνες περιοχές, οι μπάτσοι θα περιπολούν μέσα σε τεθωρακισμένα, στρατιώτες θα φυλάνε τις πλατείες, το ένδοξο σύμβολο του Ρarabellum 38 θα ξαναγυρίσει στις διαδηλώσεις. Ενώ αυτοί θα σπάνε πόρτες στα σπίτια για έρευνες, εμείς θα τους σπάμε τα κεφάλια, οι αντάρτικες ομάδες θα οργανώσουν τη νύχτα και ολόκληρος ο πληθυσμός των αστικών κέντρων θα συνηθίσει να ζει με τους μαύρους καπνούς στον αέρα από τις βόμβες και τους εμπρησμούς. Θέλουμε να θέσουμε σε ισχύ την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τον εμφύλιο επαναστατικό πόλεμο».

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της δράσης ενόπλων οργανώσεων στην Ελλάδα που ο φόβος εξαπλώνεται σχεδόν σε όλους. Αρχικά πολλοί πίστευαν ότι η “Σέχτα” έπαιζε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με εκφοβισμούς, απειλές και υπερβολικές αναφορές χωρίς κανένα επιχειρησιακό αντίκρισμα. Τώρα όμως όλοι νιώθουν εν δυνάμει στόχοι και κανείς δεν ξέρει ποιoς μπορεί να είναι το επόμενο θύμα της».

ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: