Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Απλήρωτοι επί έναν μήνα και χωρίς προοπτική να πληρωθούν παραμένουν οι 1.360 εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - πρώην ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ), οι οποίοι απέκλεισαν χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Π. Μπεγλίτη, χωρίς όμως να πάρουν ούτε υποσχέσεις για το ενδεχόμενο πληρωμής τους.Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα των πληρωμών, δεν έδωσε καμία ελπίδα στους εργαζόμενους, καθώς η κατάσταση της εταιρείας είναι τόσο τραγική και οι τράπεζες δεν δίνουν το δάνειο των 180 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
«Προσπαθούμε να βρούμε χρήματα και μαζεύουμε ψίχουλα» έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει καταφέρει να πάρει το 1,8 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα ΕΑΣ, καθώς και τα 7 εκατομμύρια, χρέος από παραγγελία ξένης εταιρείας.

Η εταιρεία χρωστάει πάνω από 18 εκατ. σε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η οικονομική της κατάσταση αναγκάζει την κυβέρνηση να σκεφτεί τη λύση της αποκρατικοποίησης ή της συμμετοχής στρατηγικού εταίρου με ποσοστό 49%. Ηδη το υπουργείο βρίσκεται σε στάδιο διερευνητικών επαφών με πιθανούς υποψηφίους, κυρίως από τις ΗΠΑ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το υπουργείο προχωρεί στον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου, αφού το προηγούμενο τελούσε υπό παραίτηση επί 8 μήνες. Νέος πρόεδρος των ΕΑΣ αναλαμβάνει ο απόστρατος στρατηγός Στ. Ανδριάνης, ενώ διευθύνων σύμβουλος ο Π. Τριφιάτης.

Ι. ΗΛΙΑΔΗ

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: