Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

ΆΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΟΗΕ

Να τερματίσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψει σε μια ανεξάρτητη αποστολή να διερευνήσει την επιδρομή στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στα παλαιστινιακά εδάφη και κόστισε τη ζωή 9 Τούρκων ακτιβιστών στις 31 Μαΐου, ζήτησε σήμερα με ανακοίνωσή της από το Ισραήλ η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ .

Η Επιτροπή ζήτησε επίσης από το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι Παλαιστίνιοι που ζουν στα κατεχόμενα θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες τις οποίες έχει δεσμευτεί να τηρεί με βάση τη συνθήκη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα (ICCPR) δεν ισχύει για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, μολονότι ισχύει για τους Εβραίους εποίκους που κατοικούν στις περιοχές αυτές.

"Στις γραπτές απαντήσεις του Ισραήλ προς την Επιτροπή βλέπουμε να γίνονται πλήρεις διακρίσεις υπό την έννοια ότι οι έποικοι επωφελούνται από τη συνθήκη", είπε η Γαλλίδα Κριστίν Σανέ, μέλος της Επιτροπής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
"Εμείς διατηρούμε τη θέση μας όσον αφορά την εφαρμοσιμότητα της συνθήκης", πρόσθεσε.
"Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε πραγματικό διάλογο με το Ισραήλ", κατέληξε η Σανέ, η οποία είναι πρώην δικαστής και ειδική σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: