Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΙΚ. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ

Νέος «ταμπλάς» για το προσωπικό του εργοστασίου Κιολεΐδης. Αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι και ενώ εφαρμόζεται στο εργοστάσιο το πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας, ο Διευθυντής του εργοστασίου, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου το εργοστάσιο κλείνει για είκοσι ημέρες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο εργοστάσιο. Από στόμα σε στόμα η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως τόσο στο προσωπικό που αυτή την περίοδο απασχολείται στο εργοστάσιο, όσο και σε όσους βρίσκονται σε «αγρανάπαυση» εξαιτίας του προγράμματος.
Σήμερα το Εργατικό Κέντρο Βόλου αναμένεται να ζητήσει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης προκειμένου να ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις που τουλάχιστον για τους εργαζόμενους θεωρούνται επιβαρυντικές.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνέπεσε και με την σύσκεψη που είχε προγραμματίσει για χθες το απόγευμα το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» για τον Κιολεΐδη. Στο ΕΚΒ παραβρέθηκαν ωστόσο ελάχιστοι από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, προφανώς απογοητευμένοι και σε «σύγχυση» από τις εξελίξεις που χαρακτηρίζονται από τους ίδιους δυσμενείς.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου κ. Γ. Ρούσσας χαρακτήρισε τις εξελίξεις απογοητευτικές και κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, καθώς όπως τόνισε, όλα δείχνουν πως η εταιρεία με την απόφαση για άδεια άνευ αποδοχών, ουσιαστικά επιχειρεί να «τρομοκρατήσει» το προσωπικό επειδή επέλεξε μέσα από κινητοποιήσεις να αντιδράσει στο πρόγραμμα εκ περιτροπής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το απόγευμα δεν ήταν δυνατό να ξεκαθαριστεί πόσοι εργαζόμενοι θα βγούνε υποχρεωτικά σε άδεια άνευ αποδοχών και πόσοι σε κανονική.
Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης του εργοστασίου χθες ενημέρωσε το προσωπικό ότι για τις επόμενες 20 ημέρες, μέχρι δηλαδή, τις 22 Αυγούστου, το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό.
Όσοι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τις άδειες- είχαν υποχρεωθεί να τις πάρουν μέσα στο χειμώνα- θα βγούνε σε καθεστώς αδείας άνευ αποδοχών, ενώ οι υπόλοιποι θα ολοκληρώσουν τώρα τις κανονικές άδειές τους.
Σε ανακοίνωσή της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων ΚΚΕ επισημαίνεται ότι «οι εξελίξεις στο εργοστάσιο «ΚΙΟΛΕΙΔΗ» αλλά και γενικότερα του χώρου του Μετάλλου , με την ένταση της επίθεσης ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, για την επιδείνωση των συνθηκών και των σχέσεων εργασίας, δε μπορεί να θεωρηθεί «κεραυνός εν αιθρία και καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα της, το λαό του Βόλου να εκφράσουν αποφασιστικά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργάτες και τις εργάτριες της επιχείρησης.

Συντάκτης: Βάσω Κυριαζή

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΙΛΑΜΕ.Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ.ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΕΝΩ ΤΟ ΒΛΑΧΟΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!!!...........ΕΝΑΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ...ΑΝΕΡΓΟΣ.