Ήδη από την αρχή του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους 59 δημοσιογράφοι, έναντι 53 πέρυσι, επισημαίνει με ανακοίνωση της η μη κυβερνητική οργάνωση Presse Emblème Campagne.
"Τα ΜΜΕ έχουν καταθέσει βαρύ τίμημα στους πολέμους και στις συγκρούσεις", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Μεξικό, όπου σκοτώθηκαν εννέα δημοσιογράφοι, χαρακτηρίζεται ως η πιο "επικίνδυνη" χώρα, και ακολουθούν η Ονδούρα (8 νεκροί δημοσιογράφοι), το Πακιστάν (6 νεκροί), η Νιγηρία (4 νεκροί) και οι Φιλιππίνες (4 νεκροί).
Τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Ρωσία, τρεις στην Κολομβία και από δύο στο Ιράκ, στο Νεπάλ, την Ταϊλάνδη και τη Βενεζουέλα.
Από ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, την Ανγκόλα, το Μπαγκλαντές, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, το Καμερούν, την Κύπρο, το Εκουαδόρ, το Ισραήλ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ρουάντα, την Τουρκία, τη Σομαλία και την Υεμένη.
"Οι κυβερνήσεις και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τη βία και τις δολοφονίες τιμωρώντας τους υπεύθυνους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της PEC, Μπλεζ Λεμπέν.
Ο αριθμός των δημοσιογράφων που χάνουν τη ζωή τους επί τω έργω αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Το 2009, σκοτώθηκαν 122 δημοσιογράφοι, έναντι 91 τον προηγούμενο χρόνο.
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου