Τετάρτη, Ιουλίου 07, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΦΑΓΕ...Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...

Ραντεβού στις πύλες του εργοστασίου, στη Μεταμόρφωση, δίνουν σήμερα, στις 6 μ.μ., οι εργάτες της «ΦΑΓΕ», μαζί με εργαζόμενους από τα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά και άλλους κλάδους, κλιμακώνοντας την πάλη για την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων και με στόχο να γίνει γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στη «ΦΑΓΕ» στους κατοίκους όλης της περιοχής.

Βήμα κλιμάκωσης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων αποτελεί και η νέα 24ωρη απεργία στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι την Παρασκευή.
Μόλις την περασμένη βδομάδα απέλυσε και άλλους 22 εργαζόμενους, ενώ από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι και τώρα έχει φτάσει συνολικά τις 72 απολύσεις! Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων της «ΦΑΓΕ ΑΕ» απαντά στο επιχείρημα της εταιρείας πως όσοι απολύθηκαν «δεν είναι παραγωγικοί» και τονίζει: «Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν ήταν στην εταιρεία από 12 έως 22 χρόνια. Τόσα χρόνια ήταν καλοί και ξαφνικά χάλασαν, έγιναν τεμπέληδες; Ποιοι μιλάνε, αυτοί που δεν ξέρουν πώς είναι η παραγωγή, δεν έχουν καβαλήσει ποτέ ένα φορτηγό να κάνουν διανομή στο κέντρο της Αθήνας;». Ενώ συνεχίζει: «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Ολοι στον αγώνα. Την κρίση να πληρώσουν βιομήχανοι - τραπεζίτες - εφοπλιστές. Δικό τους δημιούργημα είναι».

ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: