Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2010

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ...ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΗ;;;

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση φορέων του Ν. Πέλλας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αθήνα, με θέμα την μετεγκατάσταση της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης όπου και ο υπουργός δεσμεύθηκε για την λειτουργία των στρατοπέδων στα Γιαννιτσά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νίκος Παπανικολάου, η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Ηλίας Θεοδωρίδης και Γιώργος Καρασμάνης, καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Σαραφούδης.
Στο καθολικό αίτημα για παραμονή των στρατοπέδων στην περιοχή, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι "ο σχεδιασμός που αφορά την αναδιάρθρωση των στρατιωτικών μονάδων πρέπει να εφαρμοστεί γιατί αφορά τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας και όχι μία μεμονωμένη περίπτωση στο νομό Πέλλας".

Ωστόσο, ο υπουργός δεσμεύτηκε:
♦ Για την παραμονή στα Γιαννιτσά του τάγματος πυροβολικού, που εδρεύει στο στρατόπεδο του "Καπετάν Άγρα" και υποσχέθηκε τη μεταφορά μονάδων στρατού στο στρατόπεδο "Φιλιππάκου", από το οποίο θα αποχωρήσει η 34η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού.
♦ Θα δρομολογηθούν για δύο χρόνια λεωφορεία που θα μεταφέρουν στο στρατόπεδο της Ασσήρου καθημερινά τους μόνιμους αξιωματικούς, που θα επιλέξουν να παραμείνουν στα Γιαννιτσά.
♦ Τα συγκεκριμένα στρατόπεδα δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό, πλην αυτού της εξυπηρέτησης των αναγκών του υπουργείου Εθνικής άμυνας, γεγονός που σημαίνει χρήση από στρατιωτικές και μόνο μονάδες.
"Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του υπουργού αντισταθμίζουν σε σημαντικό βαθμό τις όποιες οικονομικές απώλειες που θα επιφέρει η αποχώρηση της Ταξιαρχίας χωρίς να διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή" είπε ο δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου επιστρέφοντας στα Γιαννιτσά και τόνισε ότι "αυτό ήταν άλλωστε το ζητούμενο αυτού του διαλόγου".

ΠΡΕΖΑ TV
9-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συνθηκες κρατησης?...χεσε μας ρε πρεζα..επρεπε να υπηρετουσατε στον επαναστατικο κοκκινο στρατο σαν κατι γνωστους μους ρωσοποντιους..εκει να δειτε συνθηκες..