Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΛΛΑ… ΕΦΥΓΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Με δύο παιδίατρους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες τον μήνα ο καθένας, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες του νομού, λειτουργεί το νοσοκομείο της Βέροιας.Ωστόσο, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να βγουν οι εφημερίες όλου του μήνα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται ταλαιπωρία.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εγκύου από τον νομό Ημαθίας, η οποία προσήλθε προχθές βράδυ στο νοσοκομείο της Βέροιας συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Οι πόνοι της γέννας την οδήγησαν στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, όπου οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί σε άλλο... νοσοκομείο, προκειμένου να γεννήσει, αφού στη Βέροια δεν υπήρχε παιδίατρος, για να εξετάσει το μωρό που θα γεννιόταν. Έτσι, η γυναίκα αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, προκειμένου να φέρει στη ζωή το παιδί της.
“Δυστυχώς, το περιστατικό αυτό είναι αληθές. Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο μας. Υπάρχουν μόνο δύο, εκ των οποίων ο ένας είναι ο διευθυντής, οι οποίοι κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες τον μήνα. Λόγω των ελλείψεων αυτών, με εντολή της ΥΠΕ στην οποία υπαγόμαστε, αλληλοκαλυπτόμαστε για τα παιδιατρικά περιστατικά με το νοσοκομείο της Νάουσας”, εξήγησε στη “Μ” ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας Νίκος Χατζηδημητρίου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τις πέντε εφημερίες του μήνα που μένουν ακάλυπτες για παιδιατρικά περιστατικά αναλαμβάνει να τις καλύψει το νοσοκομείο της Νάουσας. Στις δύσκολες αυτές ημέρες, οπότε δεν υπήρχε παιδίατρος στην Βέροια, έτυχε να πέσει η έγκυος γυναίκα. Ωστόσο, για κακή της τύχη, πρόβλημα αντιμετώπιζε προχθές και το νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς υπήρχε παιδίατρος αλλά όχι γυναικολόγος.
“Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερις μόνιμους παιδίατρους, ώστε να μπορούν να καλύπτονται τα περιστατικά και φυσικά να μπορούν και οι γιατροί να παίρνουν τις άδειές τους”, τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας, όπου οι ελλείψεις σε παιδίατρους είναι δραματικές. Όπως δήλωσε στη “Μ” ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας, στο νοσοκομείο Κοζάνης υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία κλινικής ούτε η νοσηλεία ασθενών, ενώ ένας παιδίατρος υπάρχει και στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Συνεπώς, δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση των παιδιατρικών περιστατικών, δεν μπορούν να γίνουν τοκετοί, ενώ υπολειτουργούν και οι μαιευτικές κλινικές.

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπορει να μην εχουμε ουτε εναν (1) παιδιατρο, αλλα εχουμε 500 Ειδικους Φρουρους, 600 Συνοριοφυλακες, 700 Αγροφυλακες και 800 ΜΑΤατζηδες!!!
(ολα τα βυσματα τα βολεψαμε αφου!)

"μιλησε κανεις??? εχετε παραπονο???
θα σας λιωσουμε παλιοχωριατες!!! θελετε και γιατρο σα δεν ντρεπεστε!!!"

Α ρε τσίρκο Ελληνικο Κρατος... να δουμε ποια θα ειναι η νυχτα που θα φυγετε - γιατι νυχτα θα ειναι!