Πέμπτη, Ιουλίου 08, 2010

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

Στη Χαλκιδική, τα Σαββατοκύριακα τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι φτάνουν το 1 εκατομμύριο, ωστόσο η δύναμη της αστυνομικής διεύθυνσης, που απαριθμεί 485 άτομα, ενισχύεται το φετινό καλοκαίρι με 50 δόκιμους αστυνομικούς. “Οι δόκιμοι έρχονται για να εκπαιδευτούν. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις, αφού υπάρχει κίνδυνος”, παρατηρούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Ίδια είναι η κατάσταση και στην Πιερία, όπου τη δύναμη των 415 αστυνομικών της διεύθυνσης την ενισχύουν φέτος 25 δόκιμοι και πέντε αστυνομικοί που τοποθετήθηκαν στο τμήμα Λιτοχώρου. “Η δύναμη που έχουμε δεν φτάνει ούτε για τον χειμώνα. Πού να ανταποκριθούν οι άνθρωποι το καλοκαίρι, και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οπότε καλούνται να προστατέψουν περίπου 300.000 κόσμο;” διερωτάται ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Δραματική είναι η κατάσταση στο Πήλιο, όπου 40 τουριστικά χωριά καλείται να τα εποπτεύει δύναμη 35 αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα Μηλέων και στους τέσσερις σταθμούς. Η… ενίσχυση των δέκα δοκίμων στη Μαγνησία δεν έφτασε ακόμη, μολονότι παρατηρήθηκε ήδη αύξηση περιστατικών εγκληματικότητας. Ίδια είναι η εικόνα και στη Θάσο, όπου την αστυνόμευση την έχει αναλάβει το τμήμα Θάσου και ο σταθμός Λιμεναρίων, με συνολική δύναμη 38 αστυνομικών, οι οποίοι ενισχύθηκαν για το καλοκαίρι με τρεις ακόμη αστυφύλακες και οκτώ δόκιμους.

Του Κώστα Καντούρη

ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΣΤΑΦ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΤΕ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΤΑ ΣΑΒ/ΡΙΑΚΑ.