Τρίτη, Ιουλίου 20, 2010

ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ...ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Μαύρο βλέπουν το παρόν και ακόμη μελανότερο το άμεσο μέλλον οι Έλληνες που μετείχαν στην έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το β' τρίμηνο του έτους. Το 75% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση το τελευταίο δωδεκάμηνο έχει επιδεινωθεί, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο που έχει καταγραφεί έως σήμερα.
Επτά στους δέκα είδαν ακρίβεια μέσα στο περασμένο έτος και οκτώ στους δέκα εκτιμούν ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί και περιμένουν να αυξηθεί κι άλλο μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Το 78,8% πιστεύει ότι το επόμενο έτος η οικονομική κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 4% βλέπει βελτίωση. Λίγο παραπάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα και μετά από τέσσερα χρόνια.
Σχετικά με το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τότε που ξεκίνησε η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο 30,4 (ο δείκτης κινείται μεταξύ του 0 και του 100).

Σχεδόν καθολική είναι η πεποίθηση ότι η ανεργία θα αυξηθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Πρόκειται για εκτίμηση με την οποία συμφωνεί το 92,3% του δείγματος. Την ίδια στιγμή επτά στους δέκα προετοιμάζονται για μεγάλη αύξηση του αριθμού των ανέργων.
Εξάλλου το 93,1% θεωρεί ότι αυτή τη χρονική περίοδο είναι δύσκολο να βρει κανείς δουλειά. Αντίστοιχο είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν μέσα στο επόμενο 12μηνο.
Περισσότεροι από τους μισούς (58%) αισθάνονται ανασφαλείς στην εργασία τους.
Αναφορικά με τις αποδοχές τους, το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το μισθό που παίρνουν. Το 34,4% ούτε ικανοποιημένοι, ούτε δυσαρεστημένοι και μόνο το 7,7% ικανοποιημένοι.

Όσον αφορά στην αποταμίευση σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι τώρα δεν είναι καλή περίοδος για αποταμίευση και το 60% θεωρεί απίθανο να αποταμιεύσει μέσα στον επόμενο χρόνο. Οι πιθανότητες αποταμίευσης είναι λίγες απαντούν ακόμη δύο στους δέκα.
Τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα παρατηρείται πάντως αργή αλλά σταθερή άνοδος του αριθμού των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι τώρα είναι καλή περίοδος για αποταμίευση.

Κύρια πηγή πληροφόρησης για την οικονομική πορεία της χώρας η τηλεόραση (41,6%). Ακολουθούν το διαδίκτυο (22,2%) με ιδιαίτερη διείσδυση στις νεώτερες ηλικίες, οι εφημερίδες (20,3%) και το ραδιόφωνο (7,9%).

ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Yπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε σε αυτή την καταστασή.

1. Δεν βλέπουμε τηλεόραση, δεν αγοράζουμε τις εφημερίδες δεν επισκεπτόμαστε
τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ίδιος του γνωστού μεγαλοδημοσιογραφου μέχρι να τα κλείσουμε όλα.

2. Γραφούμε και στέλνουμε τις απόψεις μας τις καταγγελίες μας σε πολλά μπολ ταυτόχρονα για ότι ξέρουμε αυτό ποναει πάρα πολύ τους νταβάδες.

3. Δεν ασχολούμαστε με τους τρομοκράτες είναι άτομα χαμηλής νοημοσύνης με ψυχολογικά προβλήματα

Δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να έχουν περάσει στην ζωή τους για να κάνουν αυτό το επάγγελμα που γι αυτούς οτί κακό και να προκαλέσουν με τα σημερινά μέσα με μαθηματική ακρίβεια σε μια πενταετία το αργοτερό θα οδηγηθούν στην φυλακή και θα περάσουν όλη τους την υπόλοιπη ζωή εκεί σκεφτείτε πόσο μυαλό έχουν και το ρισκάρουν .

Δεν πρέπει να γραφούμε τίποτα γι αυτούς διότι πάσχουν από κομπλεξ κατωτερότητας και επειδή δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα σκοτώνουν για να τονίσουν το εγώ τους όσο ασχολούμαστε μαζί τους τόσο μεγαλύτερη χαρά και αξία τους δίνουμε.


4. Ηλικρινα όσο περίεργο και αν σας φαίνεται οι πολιτικοί δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα του τόπου δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στις επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τα προβλήματα των εργαζομένων δεν γνωρίζουν το μέγεθος της άπατης .Εχουν πληροφόρηση μόνο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες τους τραπεζίτες και τα μεγαλοσυμφεροντα οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν με ψέματα τις δικες τους θέσεις δεν έχουν ουσιαστική επαφή με τις άλλες ομάδες τις κοινωνίας γι αυτό πρέπει εμείς να βρίσκουμε τον τρόπο να γνωστοποιούμε τα προβλήματα και δημόσια δι α μέσου των μπλοκ αλλά και κατ ιδία στο αρμόδιο υπουργείο.

5. Ανεξαρτήτως με το ποιο κόμμα ψηφίσαμε είμαστε υποχρεωμένοι όλοι ανεξαίρετος Να ελέγχουμε αυστηρά την εκαστοτε κυβέρνηση αλλά όχι άδικα και όχι με σκοπιμότητα .


6. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα να φύγουν τα χρήματα απ τις λίγες οικογένειες που εκβιάζουν την εκαστοτε κυβέρνηση και να πάνε στους πολλούς μόνο τότε θα σταματήσουν να τρομοκρατούν οι αχόρταγοι δεν χόρτασαν με όλα τα χρήματα του ελληνικού λάου τώρα θέλουν να ποιούν και AIMA μην τυχόν χάσουν τίποτα απ αυτά που έχουν και για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα .
Ας βοηθήσουμε με τις καταγγελίες μας αυτούς που παίρνουν αποφάσεις .