Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΒΡΕΙΤΕ «ΜΠΑΡΜΠΑ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ...ΑΚΡΕΣ...ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΒΥΣΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ!!!

Μια τσαντούλα για τα πολιτικά ρούχα, λίγα λεφτουδάκια για το ΚΨΜ και ένα παλιό κινητό με τα τηλέφωνα του «μπάρμπα» που θα καθαρίσει για να περάσουμε καλά, είναι όλα όσα χρειάζεται ένας νέος πριν καταταγεί στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Η καλή θητεία και ο μπάρμπας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα πράγματα, καθώς από αυτόν εξαρτάται το πού θα μετατεθούμε, πώς θα υπηρετήσουμε στο στρατόπεδο, πόσες εξόδους θα έχουμε, τι υπηρεσίες θα κάνουμε και πόσες άδειες θα πάρουμε. Ολα εξαρτώνται από το ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος και πόσο θέλει να βοηθήσει. Εχουμε και λέμε:
**Με μπάρμπα υπουργό: Αν έχουμε το ίδιο επώνυμο ή προκύπτει άλλης μορφής συγγένεια, ο δρόμος του Πολεμικού Ναυτικού είναι μονόδρομος, καθώς η Σαλαμίνα αποτελεί παραμεθόριο, ενώ η Λήμνος δυσμενή μετάθεση και μόνο για όσους περιφέρουν πορνοστάρ εντός στρατοπέδου στις πέντε το πρωί. Ο συγγενής, συνήθως, παίρνει μετάθεση για τον ακριτικό Σκαραμαγκά και από εκεί για το οίκημα του αρχηγού, που μέχρι πρότινος αποτελούσε το τέλειο. Οι ναύτες που υπηρετούσαν εκεί είχαν μία μέρα υπηρεσίας μέσα και άλλες 63 ημέρες ρεπό στα σπίτια τους για να ξεκουραστούν. Ακολουθούν το Πολεμικό Μουσείο και κάποιες υπηρεσίες που ελάχιστοι γνωρίζουν, με καθημερινή εξόδου και κάθε Σαββατοκύριακο έξω.
Αν δεν έχουμε το ίδιο επώνυμο, τότε το πιθανότερο είναι να βρεθούμε στην παραμεθόριο του Πειραιά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην απομακρυσμένη πλατεία Κλαυθμώνος, σε μια θέση οδηγού σε ένα ναύαρχο ή και ένα γραφείο Τύπου. Ολα αυτά σημαίνουν σχεδόν καθημερινά «εξόδου» για τον ναύτη ή στη χειρότερη περίπτωση μία μέρα μέσα και μία έξω. Αν η σχέση με τον υπουργό δεν είναι και η στενότερη, τότε ο ναύσταθμος, με εξόδους μία στις δύο ημέρες, είναι μια λύση.
**Με μπάρμπα βουλευτή, ανεξαρτήτως κόμματος, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αυτό γιατί οι βουλευτές στέλνουν καθημερινά λίστες στο υπουργείο για... τακτοποίηση και πολλά από τα αιτήματα δεν ικανοποιούνται πλήρως.

1Για τον Στρατό Ξηράς ο βουλευτής σημαίνει πρώτη μετάθεση σε ένα καλό νησάκι ή στο χωριό κοντά στην οικογένεια και σε δεύτερη φάση, μετά το τετράμηνο, στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη σε κάποιο γραφείο στο Πεντάγωνο ή το επιτελείο. Αν έχουν μείνει θέσεις από τους υπουργούς μπορεί η δεύτερη μετάθεση να είναι και Μετοχικά Ταμεία ακόμη και Πολεμικό Μουσείο.
2Για την Αεροπορία ο βουλευτής σημαίνει: μια αρχική καλή τοποθέτηση λίγο έξω από την Αθήνα, Καπανδρίτι, Πάρνηθα, Ελευσίνα ή Τατόι με εξόδους, δύο μέσα και μία έξω, και δεύτερη μετάθεση στην Αθήνα με εξόδους μία μέσα, μία έξω.
3Για το Ναυτικό οι συνήθεις θέσεις είναι ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας (μία μέσα, μία έξω) και βλέπουμε ανάλογα με το ποιες θέσεις έχουν μείνει από τους άλλους.
**Με μπάρμπα «στα μέσα και τα έξω»: Εξαρτάται πόσο κοντά είναι στον τέταρτο και πέμπτο όροφο του Πενταγώνου όπου βρίσκονται τα γραφεία της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας. Πέραν αυτού, σημασία έχουν και οι σχέσεις που έχει το βύσμα μας με τους ανθρώπους-κλειδιά των μεταθέσεων. Καλά βύσματα είναι:

1Ενας άνθρωπος από το γραφείο του υπουργού.
2Η καθαρίστρια του γραφείου.
3Ο οδηγός και η ασφάλεια του υπουργού.
4Οι λεγόμενοι στενοί συνεργάτες και φυσικά οι υπασπιστές.
Με λίγη θέληση μπορούν να διασφαλίσουν μια καλή μετάθεση και μια θητεία με πολλές εξόδους, αρκετές άδειες και λίγες υπηρεσίες. Καλό βύσμα είναι και οι δημοσιογράφοι, όπως και οι άνθρωποι της Βουλής που ανάλογα με τις κενές θέσεις και το ενδιαφέρον που θα δείξουν μπορούν να πετύχουν από το τίποτα μέχρι και τα πάντα. Αλλωστε είναι γνωστή η ρήση: «Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα. Ο δημοσιογράφος για τα... υπόλοιπα».
**Με μπάρμπα στρατιωτικό: Εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα. Γιατί πλέον η καλοπέραση δεν έχει να κάνει με τη μετάθεση, αλλά με τις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων. ΠΡΟΣΟΧΗ, σε αυτά τα βύσματα καταλυτική σημασία έχει ο βαθμός. Δηλαδή:

1Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ανώτατος αξιωματικός: Μια μετάθεση σε μια τεράστια μονάδα με τον διοικητή μιλημένο μπορεί να είναι καλύτερη απ' ό,τι μια μετάθεση στο Πολεμικό Μουσείο. Αυτό γιατί στη μεγάλη μονάδα, ένας, δύο ή τρεις φαντάροι μπορούν να εξαφανιστούν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ούτε στα επιτελεία ούτε στα γραφεία Τύπου των επιτελείων ούτε στο Πεντάγωνο και ούτε στις άλλες μονάδες της Αθήνας. Επίσης μια τοποθέτηση σαν ταχυδρόμος ή κηπουρός επίσης είναι πάρα πολύ καλή. Οι συνθήκες που διασφαλίζονται από έναν ανώτατο αξιωματικό είναι αρκετά καλές με μεγάλο αριθμό αδειών και λίγων υπηρεσιών.
2Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ανώτερος αξιωματικός, μια μετάθεση στη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κω ακόμα και την Κάλυμνο, είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι μια μετάθεση στον Εβρο. Επίσης τα ακριτικά νησιά δικαιολογούν και δεύτερη μετάθεση στην Αθήνα ή άλλη μεγάλη πόλη.
3Τέλος, αν το βύσμα μας είναι κατώτερος, με λίγη γκρίνια στον συνάδελφό του που υπηρετεί στις μεταθέσεις, μπορεί και να βοηθήσει να μη βρεθούμε στην εξορία του Αδάμ, αλλά σε μια άλλη μονάδα με κάποιες παραπάνω εξόδους και καμιά άδεια περισσότερη.
* Χωρίς μπάρμπα: Τα πράγματα είναι απλά. «Οπου και όπως διατάξει η υπηρεσία». Με λίγα λόγια, σε ένα φυλάκιο κοντά στα σύνορα ή ένα νησάκι του Αιγαίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια τούμπα, δηλαδή από το νησάκι στον Εβρο και από τον Εβρο στο νησάκι.

Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2010

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι στρατιωτικοί θέλουν γαμήσι στα Άδανα. Καλά τους γάμησαν οι Τούρκοι.

koukos είπε...

Επίσης στο Π.Ν. στα νησιά παίζουν μισές μέσα μισές έξω δηλαδή 15-15 για αυτούς που είναι από μακριά και 3-3 για αυτούς που είναι από κει,αν έχεις και κανένα βυσματάκι μπορεί να παίξεις και με εξόδους τις 15 που θα είσαι μέσα.οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.πάντως η αλήθεια είναι ότι οι σειρές στο Π.Ν. και στην Π.Α. μειώνονται αισθητά οπότε αυξάνονται και οι υπηρεσίες αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά αφού θα γίνει πόλεμος!

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΝΙΣΗ,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!
ΚΑΙ ΟΛΑΛ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΑΡΕ ΓΑΜΙΟΛΑ ΚΑΙ ΓΑΜΙΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΝΥΨΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΜΠΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΑΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΗ Ο ΤΡΟΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ...

vlaxopodas είπε...

"Τα πράγματα είναι απλά. «Οπου και όπως διατάξει η υπηρεσία». Με λίγα λόγια, σε ένα φυλάκιο κοντά στα σύνορα ή ένα νησάκι του Αιγαίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια τούμπα, δηλαδή από το νησάκι στον Εβρο και από τον Εβρο στο νησάκι." ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ? ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ? ΤΟ ΛΕΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΜΥΤΗΛΙΝΗ Η ΣΑΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΝΗΣΙΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΧΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ" ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΝΗΣΑΚΙΑ 100-150 ΚΑΤΟΙΚΩΝ..ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΘΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕ..ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ.."ΒΡΕ ΑΝΩΜΑΛΕ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ?" ΗΜΑΡΤΟΝ...

Ανώνυμος είπε...

3:20 μμ TI LES RE TOYRKOSPORO MPASTARDOGENNIMA..EXO SYGGENEIS POY POLEMISAN STIN KYPRO..ANTE KAI GAMISOY ANARXOPREZONI KOMPLEKSIKE!!!

Ανώνυμος είπε...

απο ποτε η θητεια στα νησια ειναι εξορια? οι κατοικοι της λημνου της χιου η της μυτηλινης ειναι εξοριστοι? δεν ειναι ανθρωποι διλαδη αυτοι να δικαιουνται ασφαλεια και προστασεια? και κατι ακομα..κατανοω να γκρινιαζουν για την θητεια στην παραμεθωριο τα κακομαθημενα της εκαλης που τα μονα νησια που ξερουν ειναι η μυκονος και η σαντορινη αλλα να γκρινιαζουν και οι σκληραγωγιμενοι αριστεροι-αναρχικοι που κανουν εναλλακτικες διακοπες σε γαυδο και γαιδουρονησι?