Σάββατο, Ιουλίου 10, 2010

Η ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ,ΤΡΑΜ Α.Ε. ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ» ΤΡΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΙΜΗΜΑ!!!

...Ο λόγος για τον φάκελο με καταγγελίες για τον τρόπο κατακύρωσης του έργου της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, το οποίο αντί να κατακυρωθεί στους πραγματικούς μειοδότες δόθηκε στην τέταρτη κατά σειρά προσφοράς (και ακριβότερη κατά 3 εκατ. ευρώ) κοινοπραξία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ - ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ».Ενα σχήμα δηλαδή με σαφείς απολήξεις στον μιντιακό χώρο, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ημέρες στηρίζει τις επιλογές και το «αντάρτικο» Ρέππα για τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουμε και για τα οποία ήδη είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, η εν λόγω κοινοπραξία, αν και κατετάγη τέταρτη σε διαγωνισμό της ΤΡΑΜ Α.Ε. που ξεκίνησε επί των ημερών της Ν.Δ., όλως ξαφνικά στις 27/5/2010 κατέστη μειοδότρια μετά την ακύρωση όλων των προηγούμενων από αυτήν σχημάτων! Κι όλα αυτά για ένα έργο συνολικής δαπάνης 53.587.526,74 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο αφορά μόλις σε 5 χλμ. γραμμών. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε αλλά και για ένα μέσο μαζικής μεταφοράς το οποίο οι πολίτες, όπως αποδεικνύεται περίτρανα εδώ και χρόνια, δεν επιλέγουν καθημερινά για τις μεταφορές τους.

ΠΡΕΖΑ TV:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΘΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΛΙΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-7-2010


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων

**

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε:

Για το έργο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δ.Σ. της εταιρείας. Η Διοίκηση στο πλαίσιο εκδίκασης ενστάσεων κατέληξε στην απόφασή της, κρίνοντας με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της.
Συμμετέχων εργολήπτης στο διαγωνισμό, με επιστολή του προς εμένα –που στάλθηκε και στον κ. Πρωθυπουργό- διαμαρτύρεται για τον κατ’ αυτόν άδικο αποκλεισμό του από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία. Αμέσως, όπως παγίως κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις, ζήτησα αποσαφηνίσεις και εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΤΡΑΜ Α.Ε.
Μόλις έλαβα τις απαντήσεις της, το σύνολο του υλικού (αιτιάσεις του συμμετέχοντος και απόψεις της εταιρείας) απέστειλα αμελλητί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, με την παράκληση να ελέγξει κάθε είδους στοιχείο και αναφορές και της μιας και της άλλης πλευράς.
Αναμένουμε την Έκθεση του κ. Επιθεωρητή. Μέχρι τότε, η όλη διαδικασία είναι σε αναστολή. Τις ενέργειές μου αυτές γνωστοποίησα στον κ. Πρωθυπουργό και προς τον ενδιαφερόμενο.
Είναι φανερό λοιπόν ότι ουδεμία ανάθεση έχει γίνει και μάλιστα χαριστική. Αντιθέτως διατάχθηκε αμέσως έλεγχος.
Με την ευκαιρία αυτή, τονίζω και πάλι πως η ανάθεση έργων και μελετών δεν μπορεί να γίνεται με πολιτικά και πελατειακά κριτήρια κάθε Υπουργού. Την απόφαση λαμβάνουν τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Κι αυτό το εγγυώμαι.

Υ.Γ.1: Σας γνωρίζω ότι στο διαμέρισμά μου δεν δέχθηκα και δεν διαθέτω αστυνομική φύλαξη. Ελπίζω η δημοσίευση της φωτογραφίας να μην εκθέσει σε κίνδυνο την οικογένειά μου και τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Υ.Γ.2: Όσο για τα ψεύδη περί δήθεν διορισμού μου στο Δ.Σ. της Οδοντιατρικής επί δικτατορίας, είναι προφανές σε τι αποσκοπούν. Είναι γνωστό ότι στις πρώτες μετά τη δικτατορία φοιτητικές εκλογές εκλέχθηκα πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ (στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Κ. Λαλιώτης, Στ. Μανίκας, Χρ. Σμυρλής, κ.ά.)
Την ίδια περίοδο εκλέχθηκα στο πρώτο Κεντρικό Συμβούλιο της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ. Κι όλα αυτά σε αναγνώριση της στάσης μου από φίλους και συναγωνιστές εκείνης της εποχής.

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη διαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο.