Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

«Η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο ναυπηγείο είναι παρελκυστική και αδιέξοδη και το οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε χρεοκοπία και σε πτώχευση», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Η Αλέκα Παπαρήγα προέκρινε ως "πρακτική λύση" να αναλάβει η κυβέρνηση, το κράτος τη λειτουργία του ναυπηγείου και "να εξασφαλίσει δουλειά ασκώντας πίεση και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά και δίνοντας τις απαραίτητες δουλειές που έχουν σχέση με το πολεμικό ναυτικό".
Η γ.γ. του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής ενός ενιαίου φορέα των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που -όπως είπε- μπορεί να διασφαλίσει και τις θέσεις εργασίας και την αύξηση της δουλειάς σε αυτό το χώρο.
"Σε κάθε περίπτωση δεν δεχόμαστε ούτε ένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του. Θέλει η κυβέρνηση να το πει εκσυγχρονισμό, θέλει να το πει κρατικοποίηση, θέλει να το πει όπως να το πει, δεν δεχόμαστε ούτε ένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του, να γίνει θύμα δηλαδή μιας πολιτικής συνειδητής φθοράς και υποβάθμισης του κλάδου", τόνισε.

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: