Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2010

ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ GLAXO SMITHKLINE

Σε σειρά απολύσεων εργαζομένων, ιατρικών επισκεπτών, βαφτίζοντάς τες «οικειοθελείς αποχωρήσεις», προχωρά η πολυεθνική φαρμάκου «Glaxosmithkline». Τις απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμία απόλυση «οικειοθελή» ή μη.

Τη Παρασκευη το πρωί, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου της Αθήνας πραγματοποίησαν εξόρμηση έξω από την επιχείρηση, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση - καταγγελία για τις απολύσεις και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν «την εργασιακή τους καταδίκη». Η εργοδοσία της πολυεθνικής, σημειώνει η Ομοσπονδία, προχωρά σε απολύσεις τις οποίες βέβαια βαφτίζει οικειοθελείς «σε μια προσπάθεια να "χρυσώσει το χάπι" της ανεργίας και των τραγικών επιπτώσεών της στο σύνολο της ζωής των απολυμένων».

Σημειώνει ότι «μετά την εξαγορά έναντι 3,6 δισ. δολαρίων της "Stiefel Laboratories" από την "Glaxo", φαίνεται ότι "περισσεύουν" αυτοί οι εργαζόμενοι. Αποδεικνύεται περίτρανα, λοιπόν, για άλλη μια φορά και με αυτό τον τρόπο πως το δικαίωμα στην εργασία δε συμβιβάζεται με τη διασφάλιση των κερδών του πολυεθνικού κεφαλαίου. Αντίθετα, για να ισχυροποιούνται οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια, τα δικαιώματα των εργαζομένων πετσοκόβονται όλο και περισσότερο».
Στη συνέχεια οι συνδικαλιστές πραγματοποίησαν παρέμβαση στην εργοδοσία όπου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τη διευθύντρια προσωπικού της επιχείρησης. Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, η εργοδοσία δήλωσε καθαρά ότι με βάση την πολιτική που χαράσσει και το στρατηγικό της πλάνο οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν περίσσευαν! Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν ότι θα δώσουν τη μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καποτε πρεπει να τελειωνουμε με το υπερχλιδο φαγοποτι των φαρμακευτικων.

ειναι ο αληθινος καρκινος της ελληνικης οικονομιας.

Ανώνυμος είπε...

tsakiste tis gamimenes farmakeytikes