Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

ΔΝΤ: H ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να έχει χαμηλή ανάπτυξη για πολλά χρόνια με συνέπεια την άνοδο της ανεργίας και την εξασθένιση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Παρά την ισχύ της ανάκαμψης στην Ασία, την Αφρική και τις ΗΠΑ, "η Ευρώπη απειλείται με έτη ισχνούς ανάπτυξης" τόνισε ο Ντομινίκ Στρος Καν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι France 24.

"Αυτό σημαίνει περιορισμένη δυνατότητα δαπάνης, προβλήματα στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεις, υγεία) και άνοδο της ανεργίας" επισήμανε ο Στρος Καν, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη " δεν είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που αντιμετωπίζει δυσκολίες, όμως υπάρχει σαφώς ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα ανάπτυξης".
Παρά τις διαπιστώσεις περί αναιμικής ανάπτυξης διαρκείας, το ΔΝΤ δεν διαβλέπει κίνδυνο παλινδρόμησης σε οικονομική ύφεση σαν μία μεγάλη πιθανότητα.
Θυμίζουμε, πως μολονότι τη περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ βελτίωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία (4,6% ανάκαμψη), εξαίρεσε την Ευρώπη για την οποία διατήρησε σταθερές τις προβλέψεις του (1%).

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: