Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ SONY VAIO ΣΕΙΡΑΣ C ΚΑΙ F

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ τον κίνδυνο της υπερθέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και φθορές στα πλαστικά μέρη του υπολογιστή τους βρίσκονται οι κάτοχοι 535.000 φορητών υπολογιστών Sony Vaio σειράς C και F. Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι ενημερώθηκε για 39 περιπτώσεις μη φυσιολογικής υπερθέρμανσης και παραμόρφωσης, χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί των χρηστών των υπολογιστών.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπερθέρμανση των φορητών υπολογιστών προκύπτει εξαιτίας ελαττώματος στον τρόπο ελέγχου της θερμοκρασίας και οφείλεται σε λάθος που βρίσκεται στο λογισμικό εκκίνησης του υπολογιστή (ΒΙΟS), και συγκεκριμένα στην ενότητα της διαχείρισης ενέργειας. Οπως αναφέρουν στελέχη της Sony, το πρόβλημα λύνεται με την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας ενώ δεν τίθεται θέμα ανάκλησης των υπολογιστών. Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία στις ΗΠΑ κάλεσε την εταιρεία να προχωρήσει στην ανάκληση των δύο σειρών των υπολογιστών που μπορεί να εμφανίσουν το πρόβλημα.
Με βάση όμως τις οδηγίες της Sony, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων υπολογιστών θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Sony (http: //esupport. sony. com/US/perl/support-info.pl? info-id=611) και αφού ελέγξουν αν το μηχάνημά τους εμπίπτει σε κάποια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, να «κατεβάσουν» την αναβάθμιση που λύνει το πρόβλημα. Οι πελάτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν να απευθύνονται στα σημεία πώλησης των συσκευών.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη Sony, τονίζεται ότι δεν τίθεται θέμα ανάφλεξης των μηχανημάτων, όμως σε κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί η υπερθέρμανση ήταν τόσο έντονη που είχε ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των πλαστικών στο εξωτερικό του υπολογιστή.

Από τον συνολικό αριθμό των υπολογιστών που παρουσιάζουν υπερθέρμανση, οι 259.000 έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ, οι 103.000 στην Ευρώπη, οι 120.000 στην Ασία και οι 52.000 στην Ιαπωνία.
Το 2006, η Sony είχε ανακαλέσει περισσότερες από 100.000 μπαταρίες εξαιτίας προβλημάτων υπερθέρμανσης που παρουσίασαν και δύο χρόνια αργότερα προχώρησε στην ανάκληση 40.000 υπολογιστών Vaio, καθώς εντοπίστηκαν βλάβες στην καλωδίωση.

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: