Σάββατο, Ιουλίου 03, 2010

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ...ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ SPREADS ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Τα πρώτα στοιχεία για το εξάμηνο του 2010 δείχνουν ότι ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος επιτυγχάνεται δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ΠΑΣΚΕ Οικονομολόγων. Όπως ανέφερε, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα για την ανάπτυξη.
Ο υπουργός τόνισε ότι η πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων, όπως το νέο φορολογικό, ο "Καλλικράτης", η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια και απλώς αναβλήθηκαν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "τις βάζαμε κάτω από το χαλί".
Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος, ενώ πρόσθεσε πως αν και έχουν γίνει βασικά βήματα, η δουλειά τώρα αρχίζει καθώς για κάθε εκταμίευση του δανείου θα πρέπει η χώρα να υλοποιεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι από το δεύτερο εξάμηνο θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα στον αναπτυξιακό τομέα και ότι ήδη τα διεθνή μέσα έχουν αλλάξει στάση προς την Ελλάδα.

ΠΡΕΖΑ TV
3-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: