Παρασκευή, Αυγούστου 13, 2010

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΙ 2 ΣΤΟΥΣ 10...ΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΕΙ...

Τα 2 στα 10 δανεισμένα νοικοκυριά καθυστερούν να πληρώσουν -από 30 μέχρι 90 μέρες- στα στεγαστικά, τα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες. Το σύνολο των δανεισμένων νοικοκυριών ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια και 520.000 νοικοκυριά έχουν ήδη βγει ήδη στο «κόκκινο», αφού, σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, προκύπτει ότι:

- 240.000 νοικοκυριά καθυστερούν την πληρωμή σε δάνεια και κάρτες για 30 μέρες
- 240.000 νοικοκυριά δεν πληρώνουν για διάστημα μέχρι 3 μήνες
- 40.000 νοικοκυριά έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών. Ταυτόχρονα οι νέες εκταμιεύσεις από την αρχή του χρόνου είναι καθηλωμένες και ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχει υποχωρήσει στο 2,5%. Μάλιστα ο ρυθμός χρηματοδότησης των νοικοκυριών είναι μόλις 1,5% (στο 2,5% για τα στεγαστικά και στο 0 για τα καταναλωτικά δάνεια και κάρτες).

Η υποχώρηση αυτή στα υπόλοιπα δανεισμού αποτυπώνει το πόσο δυσχερής έχει γίνει η χρηματοδότηση για τα νοικοκυριά, καθώς οι τράπεζες εγκρίνουν με φειδώ νέα δάνεια και αφού περάσουν από μικροσκόπιο τα οικονομικά του υποψήφιου δανειολήπτη. Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι αιτήσεις για ρυθμίσεις οφειλών, μέσα από τις οποίες οι δανειολήπτες επιχειρούν να μειώσουν ακόμα και στο μισό τις μηνιαίες δόσεις για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

ΠΡΕΖΑ TV
13-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: