Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

6ΕΚ. ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι, που έχουν πληγεί στο Πακιστάν από τις πλημμύρες, οι οποίες ήταν οι χειρότερες των 80 τελευταίων ετών, έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, ο οποίος ετοιμάζεται να απευθύνει διεθνή έκκληση για να συγκεντρωθούν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

"Προς το παρόν, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε έξι εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, δηλαδή την χρειάζονται για να επιβιώσουν", δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), η Ελίζαμπετ Μπιρς.

Η Μπιρς διευκρίνισε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη πως η εκτίμηση των πακιστανικών αρχών ότι οι πληγέντες ανέρχονται σε περίπου 14 εκατομμύρια περιλαμβάνει πρόσωπα που έχουν πληγεί σε πολύ διαφορετικούς βαθμούς, άμεσα και έμμεσα, από εκείνα που δεν έχουν πια στέγη μέχρι εκείνα που έχασαν τις σοδιές τους.

Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως ο ΟΗΕ θα απευθύνει αύριο Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, παρουσία πακιστανών αξιωματούχων, έκκληση στη διεθνή κοινότητα για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Η έκκληση θα πραγματοποιηθεί από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, διευκρίνισε η Μπιρς, προσθέτοντας πως απομένει να προσδιοριστεί ο αριθμός των πληγέντων που θα πάρουν αυτή τη βοήθεια.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η διεθνής βοήθεια μετά το φονικό τσουνάμι του Δεκεμβρίου 2004 στον Ινδικό Ωκεανό --το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους-- είχε στόχο 5 εκατομμυρια ανθρώπους και πως οι εκτιμήσεις ότι στο Πακιστάν έχουν καταστραφεί 280.000 σπίτια προσεγγίζουν τον αριθμό των κατεστραμμένων σπιτιών που καταγράφηκε στην Αϊτή μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: