Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2010

«ΑΚΕΦΑΛΗ» Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ακέφαλη παραμένει η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων κρίσεων δεν κατέστη δυνατό να επιλεγούν τα στελέχη που θα αναλάβουν τα ανώτατα αξιώματα.
Τροχοπέδη για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποτελεί η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για συνωμοσία σε βάρος της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 2003, στην οποία φέρονται να συμμετείχαν δεκάδες Τούρκοι αξιωματικοί.
Ύστερα από συνεδριάσεις που διήρκεσαν τέσσερις ημέρες το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διαβίβασε στην τουρκική κυβέρνηση λίστα προαγωγών στην οποία δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα 11 στρατηγών και ναυάρχων που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης.

Είκοσι πέντε εν ενεργεία στρατηγοί και ναύαρχοι περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο με 102 υπόπτους, κατά των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεως, ωστόσο μόνο 11 στρατιωτικοί δικαιούνταν προαγωγοί.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ενέκρινε την λίστα που θέτει τέλος σε μία σειρά πολυήμερων διαβουλεύσεων ανάμεσα στη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία σχετικά με την τύχη των υπόπτων.
Το Συμβούλιο αναμενόταν να εγκρίνει τον διορισμό του στρατηγού Ισίκ Κοσανερ στη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, που θα αντικαθιστούσε τον στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ κατά την αποχώρησή του στα τέλη Αυγούστου.
Ωστόσο σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Μπασμπούγ θα αποστρατευθεί κανονικά.

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: